Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda-NB I-ben a GYSEV törlesztett a hétközi kupakudarcért: a soproniak 68-55-re verték a Szolnokot.

GYSEV-Orsi - Szolnoki MÁV Coop 68-55 (19-19, 23-6, 14-17, 13-13
Sopron, 1000 néző
vezette: dr. Vígh, Cziffra.
GYSEV: Bevilaqua 4, Bogojevic 9, BALOGH 18/9, Seres 8, ZAKALUZSNAJA 12. Csere: Török 6, Szőke 5/3, Lichnerová 6, Dénes. Edző: Dirk Bevilaqua.
Szolnok: Delmis 9/6, Szélesy 4, Hibbert 10, Farmer 9/3, PEROVIC 21/3. Csere: Németh, Radnóty 2. Edző: Tapodi Péter.

A hét elején a Magyar Kupában a szolnokiak nagy meglepetésre legyőzték, és kiverték a sorozat további küzdelemiből a bajnokcsapatot. Balogh fél percen belül kétszer is elcsente a labdát Hibberttől, előbb ziccert dobott, majd Bogojevic fejelzte be az akciót kosárral. Ezt követően egy ideig felváltva estek a kosarak, majd a negyed közepén hihetetlen kapkodás lett úrrá a hazaiakon. A Szolnok a palánk alól és távolról egyaránt veszélyes Perovic révén fordítani tudott, miközben Dénes és Farmer kellemesen "elbirkózgatott" a soproni palánk alatt.

A második negyedben remekül védekezett és a lepattanókat is kitűnően szedte a GYSEV, amely a negyed első felében Bogojevic és Török villanásaival meglépett ellenfelétől. A szolnokiak legjobbja, Perovic egy vélt sérelemért valósan törlesztett: a lepattanószerzés közben fejéhez könyökkel véletlenül hozzáérő Zakaluzsnaját torkon vágta könyökkel. A szurkolók kiállítást reklamáltak, a bírák sportszerűtlen hibát ítéltek a szolnoki center ellen, akinek ezt követően az első félidőben minden megmozdulását zajos ellenszenv kísérte a soproni közönség részéről. Szünetig jelentős előnyre tett szert a GYSEV Balogh vezetésével.

A nőikosárlabda-NB I állása/sport/csapat/kosarlabda/20021216anoikosarlabdanb.html

A második félidő elején sorra adták el a labdákat a hazaiak, miközben Farmer és Hibbert révén zsinórban kilenc pontot dobtak a vendégek. A több mint háromperces soproni kosárszünetnek Balogh vetett véget egy triplával, amely után Zakaluzsnaja megtáltosodott, és dobott néhány látványos kosarat centerposztról.

A negyedik negyedben sok hibával tarkított, ám roppant küzdelmes játék közepette Balogh eredményessége révén tartotta előnyét a GYSEV, amely ha nem is jól játszva, ám nagyon elszántan kosarazva - szinte szó szerint - legyűrte az évad meglepetéscsapatát.

Dirk Beviulaqua (GYSEV): "Erőszakosabban, határozottabban, agresszívebben játszottunk, mint a kupameccsen, ennek köszönhetően sikerült nyerni a kifejezetten jó erőkből álló Szolnok ellen."

Tapodi Péter (Szolnok): "A mérkőzés megmutatta, milyen kiváló csapat a GYSEV, és azt is, mekkora fegyvertény volt legyőzni ezt az együttest a Magyar Kupában."

A játéknap további eredményei:
BSE - Baja 94-70 (33-18, 17-20, 22-16, 22-16)
Diósgyőr - Nagykanizsa 78-51 (27-12, 18-18, 17-19, 16-2)

Botár László