Vágólapra másolva!
Második mérkőzésén megszerezte első győzelmét a Szolnok nőikosárlabda-csapata a FIBA Európa-kupában. A bajnokságban a PVSK, a GYSEV és a Soproni Postás könnyedén, a Szeged nehezen nyert.

Női FIBA Európa-kupa, A csoport, 2. forduló:
Szolnoki MÁV-Coop - Quay Pasir Poznan 65-60 (9-14, 25-15, 18-19, 13-12)Tiszaligeti Sportcsarnok, 500 néző
vezette: Lukes (cseh), Brziak (szlovák)
Szolnok: DJELMIS 12/3, Szélesy 5/3, Nyírő 2, FARMER 16/3, Perovics 11. Csere: HIBBERT 13/3, Radnóty 4, Németh 2. Edző: Tapodi Péter
Poznan: Predehl 11/3, Pantelejeva 10, NAVOIKAVA 15, LAMPARSKA 16, Kvasnika 4. Csere: Najmowicz 2, Karkpinska, Korgiel 2, Zurkowska. Edző: Dyja Jacek
az eredmény alakulása: 5. perc: 5-8, 14. p.: 20-20, 18. p.: 30-25, 23. p.: 38-33, 28. p.: 50-42, 35. p.: 61-52, 38. p.: 65-56

Fennállása első nemzetközi kupagyőzelmére készült a Szolnok az Európa-kupában a már két vereséggel álló lengyel Poznan csapatával szemben. Rosszul dobtak a hazaiak az elején, az első negyedben mindössze három mezőnykosarat értek el Farmerék, ráadásul sorban adták el a nehezen megszerzett labdákat.

A kis szünetet követően fölpörgött a szolnokiak játéka, akik Farmer vezérletével végre magukhoz ragadták az irányítást. Tapodi mester szokásához híven sokat cserélt, s jól tette, mert a pályára érkezők dobták a pontokat és szedték a lepattanókat, nem úgy mint a lengyel cserék, akik semmit sem tudtak hozzátenni a játékhoz. A legnagyobb szolnoki fölény a lepattanókban mutatkozott be, ugyanis ez az első félidőben 23-6 volt Perovicsék javára.

A fordulás után Hibbert vette hátára csapatát az ausztrál légiós vezérletével tartotta előnyét a Szolnok. Növelni azonban nem tudta, a fegyelmezetten és keményen küzdő vendégek nem engedték magukat lerázni.

A záró negyed 52-48-as állásról kezdődött, Szélesy triplája jókora lökést adott a kék-sárgáknak, akiknek hamarosan sikerült 10 pont fölé hizlalni előnyüket. A hajrában azonban következtek a már menetrendszerűnek mondható eladott labdák, így a lengyelek megúszták egy tisztes vereséggel.

Győzelemükkel sporttörténelmet írtak a szolnokiak, akik fennállásuk első nemzetközi kupasikerét érték el. A folytatás jövő szerdán lesz, akkor az ukrán Zsaporozsje együttese látogat a Tiszaligetbe.

Tapodi Péter: "Ma sajnos gyengébben kosárlabdáztunk, olykor buta hibákat követtünk el, de szerencsére helyén volt a szívünk, és biztos győzelmet arattunk."

Jacek Dyja: "A Szolnok erősebb csapat centerben, jobban szedték a lepattanókat, ami által több támadást tudtak indítani, megérdemelt a győzelmük. Mi nem adjuk fel, és három vereség után is megpróbálunk helytállni a kupában.

Varga Csaba