Vágólapra másolva!
A MiZo-Pécsi VSK - amely a névszponzorral kötött szerződés alapján újabb két esztendeig ezen a néven szerepel - a következő szezonban immáron hetedik alkalommal indul a nőikosárlabda-Euroligában, ahol a kiírás óta eltelt hét évben eddig összesen 112 klub fordult meg, de csak hét nevezett minden évben, közte a baranyai gárda. A következő bajnoki szezont alaposan felforgatott kerettel kezdi a PVSK.

A Magyar Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes együttestől távozik a két jugoszláv válogatott: Szlododanka Tuvic a francia Bourges-hoz távozik, Delmis Angéláról még nem tudni, hogy hova igazol. Kalmár Nagy Dóra valószínűleg visszamegy a BSE-hez, Csák Magdolna pedig visszavonul - újabb gyermeket szeretne, s ünnepélyesen fogják elbúcsúztatni. Kérdéses a cseh Martina Pechová jövője, lehet, hogy ő nem marad Pécsett.

Új szerzemény a 193 centis, 83 kilós, bolgár magasbedobó és center, Albena Branzova, aki legutóbb Izraelben kosarazott. Pécsre érkezik még az ausztrál Allison Tranquilli (178 cm, 69 kg, védő-bedobó), aki játszott már a WNBL-ben, az ausztrál profibajnokságban is, a rájátszásra visszacsábított Vilutyte Jolantára még egy évig számítanak Pécsett, s visszatér a mecseki megyeszékhelyre Béres Tímes az Euroliga-győztes francia Valenciennes-től.

A legutóbbi keretből a meghatározó emberek közül Károlyi Andrea és a csapatkapitány Iványi Dalma marad Pécsett, Ujvári Eszterrel még folynak a tárgyalások a szerződéshosszabbításról. A vezetőedző újabb három évre Rátgéber László, akinek továbbra is Füzy Ákos lesz a segítője másodedzőként.

Horváth László

Korábban: