Vágólapra másolva!
Hasonló tudású külföldi kosarasnő még sosem játszott magyar csapatban, a 202 centis, 23 éves orosz klasszis szerződtetése a PVSK által olyan huszárvágás, mintha a férfiaknál a Paks leigazolná Shaquille O'Nealt (a roppant csinos orosz lány zsákolni is tud). Ám legkésőbb május elsején jelentkeznie kell WNBA-klubjában, s ez a körülmény kizárja, hogy a június elején esedékes magyar bajnoki döntőben szerepeljen - amennyiben bejut a Pécs.

A FIBA szabályai értelmében március 16-ig lehet az Euroligában csapatonként maximum két játékost cserélni. A Pécs még egy játékost szerződtethetett, ez lett most Sztyepanova az amerikai Mahoney helyére. Az új jövevény a magyar bajnokságban és a közelgő kupadöntőn is játszhat, ennek ára 450 000 forint plusz a biztosítás. (A rájátszás előtti utolsó fordulóig lehet idehaza igazolni.)

Arra azonban jelen állás szerint semmiképp sem kerülhet sor, hogy a júniusi bajnoki döntőn is pályára lépjen, mert akkor már WNBA-csapatánál, a Phoenix Mercurynál kell részt vennie az edzőtáborozáson. (Apró kérdés: akkor Slobodanka Tuvicnak miért nem kell jelentkeznie Arizonában, hiszen ő is a Mercury kosarasa a nyári időszakban?)

A Pécs március 19-én, 21-én és 28-án (ha lesz egyáltalán harmadik meccs) vív Euroliga-negyeddöntőt a francia Valenciennes-Orchies csapatával, a franciák játszhatnak többször otthon. A négyes döntő időpontja április 26-28.

Ch. Gáll András

Ajánlat:

Rátgéber és élettársa megbetegedett

Korábban:

Orosz válogatottal erősített a PVSK

Fórum:

Magyar kosárlabda