Vágólapra másolva!
Nem vehet részt a december 7-én kezdődő svédországi Európa-bajnokságon Josephine Touray, a dán válogatott olimpiai bajnok szélsője. A koppenhágai FCK-ban szereplő játékos térdsérülése miatt marad le a kontinensviadalról.

Az egyik legfontosabb játékosát veszítette el a dán nőikézilabda-válogatott a december 7-én rajtoló Európa-bajnokság előtt: kiderült ugyanis, hogy Josephine Touray sérülése nem jön rendbe a december 7-i rajtig. A jobbszélső két hónapja bajlódik térdsérüléssel, s hiába adott neki szerdáig határidőt Brian Lyngholm szövetségi kapitány, nem épült fel az edzőtábor kezdetére.

"Az orvosok és fizioterapeuták, akik Josephine-nel foglalkoznak azt mondták, nincs realitása annak, hogy az Eb kezdetére felépüljön. Szomorú dolog" - mondta a kapitány, aki Touray helyére a GOG Svendborg kézisát, Malene Dalgaardot hívta be.

"Malene ugyan kiváló balszélső, de úgy vélem ő és Henriette Mikkelsen is képes arra, hogy a másik szélen játsszon" - magyarázta Lyngholm, akinek mindössze egyetlen balkezes szélsője maradt a viborgi Kristina Bille Hansen személyében.

Forrás: EPA

A trénernek még egy gondja akadt, egyelőre még nem döntött arról, hogy első körben Louise Svalastogot (KIF Vejen) vagy Trine Troelsent (Viborg) hagyja ki.

Pincési László