Vágólapra másolva!
Fazekas Nándor sérülése rendbe jött, Lendvay Péter szereplése azonban továbbra is kérdéses a csütörtökön kezdődő svájci kézilabda Európa-bajnokságon.

Skaliczki László szövetségi kapitány elmondta, Fazekas bokáját kell még kezelni, de ezzel együtt ott lehet az Eb-n. Lendvayra - akinek a lövőkezén a kisujja sérült meg - kedden újabb vizsgálat vár, s csak akkor derül ki, hogy ő is a csapat rendelkezésére állhat-e, vagy a helyére behívott Grebenár Gábor szerepelhet a kontinenstornán. A válogatott két meghatározó játékosa bő egy hete, a Horvát-Szlovén Kupán sérült meg.

A címvédő németektől pénteken és szombaton is - kis különbséggel - vereséget szenvedett magyar válogatott vasárnap érkezett haza a felkészülési túráról. A játékosok hétfőre pihenőt kaptak, s legközelebb kedden délután edzenek együtt a Körcsarnokban. A csapat szerdán utazik el Svájcba, ahol csütörtöktől sorrendben Dánia, Szerbia és Montenegró, majd Izland együttesével mérkőzik. Amennyiben az első háromban végez csoportjában, vagyis továbbjut a középdöntős szakaszba, két játékos cseréjére nyílik lehetőség.