Vágólapra másolva!
Második idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésén is súlyos vereséget szenvedett a Győri Graboplast ETO KC nőikézilabda-csapata, amely a 3. fordulóban a dán Aalborg otthonában kapott ki 38-29-re. Sokkal jobban szerepelt a Dunaferr, amely három góllal, 27-24-re nyert a szerb-montenegrói Knjaz Milos vendégeként.

eredmény, női BL
D csoport, 3. forduló
Aalborg (dán) - Győri Graboplast ETO KC 38-29 (21-13)
Aalborg, Gigantium, 3742 néző
v.: Hakansson, Nilsson (svédek)
gól: Boson 9, Pedersen 7, Lecusanu 7, Blanco 6, Burgers 3, Gyerjugina 3, Rokne 2, Kristine Lunde 1, illetve Görbicz 9, Juhász 6, Gogirla 5, Bódi 3, Djokic 3, Földes 2, Kovacsicz 1.
kiállítás: 12, illetve 18 perc
piros lap: Kovacsicz Mónika

A mérkőzés közel háromnegyedórás késéssel kezdődött meg, mivel a kijelölt szlovák bírók Podlucky és Rudinsky a koppenhágai hóvihar miatt nem érkeztek meg a helyszínre. Az európai szövetség végül a városhoz közel tartózkodó svéd kettőst, Hakanssont és Nilssont kért fel a találkozó levezetésére.

A Győr számára fontos lett volna a pontszerzés, hiszen a macedón Kometal Szkopje vendégeként 32-22-re kikapott, a múlt héten pedig "csak" két góllal, 25-23-ra verte az orosz Dinamo Volgogradot. Ezzel szemben az Aalborg pontot gyűjtött Volgogradban, és nyert a Szkopje ellen.

Remekül kezdett az Aalborg, és ez a lendület gyakorlatilag az egész mérkőzésen kitartott. Az ETO rengeteg ziccert hibázott és alig tudta bevenni a kitűnő napot kifogó Lunde kapuját. Szinte már az első félidőben eldőlt a két pont sorsa.

A folytatásban sem ment a Győrnek, a 38. percben már 28-16-ra vezetett a dán alakulat, amely a későbbiekben cseresorával is magabiztosan őrizte a tekintélyes előnyt.

A súlyos vereséggel nehéz helyzetbe került az ETO, mert ha a jövő vasárnap a Dinamo Volgograd otthonában nem szerez pontot, akkor lehet, hogy utolsó lesz csoportjában, és a BL-negyeddöntőn túl a KEK negyeddöntőt érő harmadik helyről is lecsúszhat.

az állás
1. Aalborg 5 pont/3 mérkőzés
2. Kometal Szkopje (macedón) 2/2 (60-51)
3. Győr 2/3 (76-93)
4. Dinamo Volgograd (orosz) 1/2.

(MTI)