Vágólapra másolva!
A pénteki egygólos vereséget követően szombaton ismét kikapott a magyar férfikézilabda-válogatott a jövő csütörtökön kezdődő svájci Európa-bajnokságon címvédőként pályára lépő német nemzeti együttestől. A mannheimi összecsapáson négy góllal bizonyultak jobbnak az olimpiai ezüstérmes házigazdák Skaliczki László alakulatánál. Mindkét együttesnek ez volt az utolsó felkészülési mérkőzése az Eb előtt.

eredmény
Németország - Magyarország 30-26 (11-14)
Mannheim, 14 ezer néző
v.: Heinz, Hock (németek)
gól: Klimovec 7, Hens 4, Preiss 3, Zeitz 3, Jansen 3, Kehrmann 2/1, Sprenger 2, Velikij 2, Von Behren 1, Roggisch 1, Gensheimer 1, Kraus 1, illetve Ilyés, Császár 4/2, Gál 4, Buday 3/3, Nagy 3, Harsányi 3, Iváncsik G. 3, Iváncsik T. 2
kiállítás: 0, illetve 2 perc

Az avatómérkőzésre megtelt a 14 ezer fő befogadására alkalmas új mannheimi aréna. A jegyeket már jóval a találkozó előtt elkapkodták. A pénteken remekül védő Szente Gábor ezúttal nem állhatott a magyar csapat rendelkezésére, mert az offenburgi találkozón egy alkalommal nagyon közelről találták fejen a labdával, és kisebb agyrázkódást szenvedett.

A szombati mérkőzés első félidejében kiválóan játszottak a magyarok, gyors támadásokat vezettek és védekezésben is nagyon aktívak voltak. fordulást követően változtattak a felállásukon a németek, egyre többet és egyre hatékonyabban foglalkoztatták a beállósukat, ennek eredményeként pedig megfordították az állást.

A pénteki találkozót 33-32-re nyerték a németek.

A magyar válogatott múlt vasárnap, a horvát-szlovén-kupán 34-30-ra verte Pulában az Európa-bajnokot. A kontinensviadalon a Skaliczki-csapat a dánokkal mérkőzik először, mégpedig csütörtök este Sursee-ben.