Vágólapra másolva!
Nem túl jó előjelekkel, de bizakodva utazik Dániába a Győri Graboplast ETO nőikézilabda-csapata, hogy szombaton délután az Aalborg ellen harmadik bajnokok Ligája-mérkőzésén is pályára lépjen. Talán nagyobb az esélye az idegenbeli sikerre a Dunaferrnek, amely Arandjelovacon az eddig nyeretlen szerb-montenegrói Knjaz Milos ellen meccsel.

Nincs könnyű helyzetben Róth Kálmán, a Győri Graboplast ETO szakvezetője, a játékoskeretet ugyanis lassan az orvosok állítják össze. A héten Temes Bernadett és Mörtel Renáta belázasodott, Aurelia Bradeanu könnyített edzéssel készült derékfájása és ujjsérülése miatt, Ana Djokic pedig még Szkopjéban szerzett farizom-sérülést.

Jó hír viszont, hogy Vérten Orsolya műtétje után már futott, Juhász Gabriella újra teljes értékű munkát végzett - utóbbi játékos ott lesz már Aalborgban, s várhatóan pályára is lép. Csakúgy, mint Görbicz Anita és Simona Gogirla, aki a Volgográd ellen erős bokarándulást szenvedett, ám van esély a játékára.

Az aalborgiak is furcsa érzéssel készülhetnek az összecsapásra, a halálcsoportnak titulált négyesben ugyanis két forduló után három ponttal az élen állnak. A csőd közeli állapotokról szóló hírek ellenére úgy tűnik, a klub még szilárd lábakon áll, hiszen a héten újabb hároméves szerződéshosszabbításban egyezett meg a csapat norvég válogatott klasszisával, Marianne Roknéval.

A dunaújvárosiak pénteken indultak el a szerb-montenegrói Arandjelovacra, ahol a Knjaz Milos lesz az ellenfél. "Egy videokazettánk van a Knjaz Milosról, amelyen a Slagelse ellen játszanak. Ezt a felvételt már a dánok elleni mérkőzés előtt is elemeztük. Ez alapján készülünk, és szeretnénk valamiképp nyerni, bár ez nem lesz könnyű" - mondta Kiss Szilárd, a csapat vezetőedzője.

A csapat csütörtök délután csendes megemlékezést tartott az újvárosi sportcsarnok főbejáratánál Kulcsár Anita halálának egyéves évfordulóján, a klasszis beállós bronzdomborművének avatására Győr elleni rangadón, február 4-én kerül sor.

a magyar érdekeltségű csoportok hétvégi programja
B csoport
18.00: Knjaz Milos (szerb-montenegrói) - Dunaferr
vezeti: Sorin-Laurentiu Dinu, Constantin Din (románok)

19.15: HC Lada Toljatti (orosz) - Slagelse (dán)
vezeti: Holger Fleisch, Jürgen Rieber (németek)

D csoport
14.15: Aalborg DH (dán) - Győri Graboplast ETO
vezeti: Ladislav Podlucky, Jan Rudinsky (szlovákok)

17.30: Kometal GJ. Petrov Szkopje (macedón) -Dinamo Volgograd (orosz)
vezeti: Lars Geipel, Marcus Helbig (németek)