Vágólapra másolva!
Megkezdte a december 5. és 18. közötti szentpétervári világbajnokság előtti felkészülés utolsó fázisát a magyar nőikézilabda-válogatott. Németh András szövetségi kapitány 18 fős kerete Tatán tréningezik, majd csütörtöktől szombatig Balatonfüreden részt vesz a Pannon GSM-kupán.

A magyarok csütörtökön 18 órakor Ausztriával, szombat 16 órakor pedig Horvátországgal találkoznak. A két vendég pénteken 18 órakor csap össze.

A kapitány az MTI érdeklődésére elmondta, hogy 16 játékos utazik a vb-re, és a most együttlévők tudják, kik számítanak tartaléknak. Az elnökség jövő szerdán fogadja el a vb-n szereplők névsorát, és ezt csak akkor lehet nyilvánosságra hozni.

Ezen kívül további négy játékos - Kirsner Erika (FTC), Mörtel Renáta (Győr), Benyáts Beatrix (Esbjerg) és Borkowska Katalin (Bp. Kőbánya-Spartacus) - a klubjában készül, ők csak rendkívüli esetben kerülhetnek be a keretbe.

a 18 fős keret
kapusok: Pálinger Katalin (FC Köbenhavn), Sugár Tímea (Cornexi-Alcoa-HSB Holding), Herr Orsolya (Győri Graboplast ETO KC)
jobbszélsők: Kovacsic Mónika (Győr), Balogh Beatrix (Cornexi), Bódi Bernadett (Győr)
jobbátlövők: Mehlmann Ibolya (Dunaferr), Hornyák Ágnes (Vác)
irányítók: Ferling Bernadett (Dunaferr), Görbicz Anita (Győr), Siti Eszter (FC Köbenhavn)
beállósok: Borbás Rita (Dunaferr), Őri Cecília (Vác)
balátlövők: Kindl Gabriella (Dunaferr), Tóth Tímea (Ferencváros-Klub Petrol), Szűcs Gabriella (DVSC)
balszélsők: Vérten Orsolya (Győr), Kenyeres Fanni (Cornexi).

(MTI)