Vágólapra másolva!
A spanyol Mar de Alicante Urbana nőikézilabda-csapatából erősített a győztes Cornexi-Alcoa-HSB Holding, amely szerződtette az Európa-bajnok jobbátlövőt, Brigovácz Nikolettát.

Hétfőn megkezdte a felkészülést a 2005-2006-os szezonra a tavalyi bajnokságban negyedik helyen végző, ám az EHF-kupában diadalmaskodó Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-csapata.

Meglepetésre az első edzésen megjelent egy régi ismerős is, Brigovácz Nikolettát a fehérvári klub ugyanis várhatóan szerződteti - csupán a kötelező orvosi vizsgálaton kell átesnie.

A 28 esztendős jobbátlövő még a Ferencváros játékosaként robbant be az élvonalba, ám már az osztrák Hypo Niederösterreich alkalmazottjaként lett tagja Mocsai Lajos válogatottjának, amellyel 2000-ben aranyérmet szerzett a romániai Európa-bajnokságon.

Ezt követően kipróbálta magát Dániában, a Slagelse csapatánál, ahonnan 2002 őszén visszatért a Ferencvárosba, ám összekülönbözve szakvezetőjével, Németh Andrással, ismét külföldre szerződött.

Először a portugál Madeira játékosaként légióskodott, a tavalyi szezont pedig a spanyol Mar de Alicante Urbana együttesénél töltötte, amely a 7. helyen végzett hazája bajnokságában.

A Hypóból és a Fradiból erősít a Cornexi/sport/csapat/kezilabda/20050609vasas.html?pIdx=1