Vágólapra másolva!
Az MKB Bank három évre szóló támogatási szerződést kötött a hazai férfi kézilabdázás legeredményesebb klubjával, a Veszprémmel. A megállapodás értelmében a pénzintézet lett a csapat névadó, elsőszámú szponzora.

14-szeres bajnok, 16-szoros kupagyőztes, háromszoros KEK- és egyszeres Bajnokok Ligája-döntős gárda a jövőben MKB Veszprém KC néven szerepel. Az erről szóló szerződést Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója, valamint Hunyadfalvi Ákos és Magyarády Péter, a klub társadalmi elnöke, illetve gazdasági és operatív elnöke írta alá kedden Veszprémben.

Dióssy László polgármester, Sugár András, a T-Mobile Magyarország vezérigazgatója és Kálózdi Tamás, az Allianz Hungária Biztosító vezérigazgató-helyettese is bejelentette, hogy az elkövetkező három esztendő alatt további támogatásban részesítik a csapatot.

Az MKB és a klub megállapodása három plusz két évre szól, és a csapat költségvetésének több mint harmadát biztosítja. Az anyagi biztonság és tervezhetőség révén cél, hogy az együttes továbbra is bajnok és kupagyőztes legyen, ebben az esetben külön prémiumot kap, akárcsak sikeres BL-szereplésért.

Ahogy Erdei Tamás kitért rá: a szerződés - a benne foglalt eredmények teljesülése esetén - további két évre automatikusan meghosszabbodik. Hangsúlyozta: a bank fontosnak tartja a fiatal tehetségek felkarolását is, ezért nemcsak a felnőtt, hanem a korosztályos csapatokat is támogatja. Ennek érdekében a szponzorációs összeg meghatározott részét a Veszprém kizárólag az utánpótlás-nevelésre fordíthatja.

Hajnal Csaba, a klub ügyvezető igazgatója, a veszprémi "kézilabdapápa" a ceremónia során kitért a múltra és a jövőre: "Voltak nehéz pillanatok az életünkben, de mindig akadt valaki, aki segíteni tudott. A siker záloga Veszprém városa és az itt lakók. Álmainkban nem gondoltuk volna, hogy ilyen dicsőségekben lesz részünk. A mai egy nagyon nagy nap. A támogatóink révén szeretnénk európai élcsapat lenni és maradni."

Az 1977-ben alapított klub négy év alatt jutott fel az NB I-be, és azóta példátlan módon mindig a dobogón végzett. Tizennégyszer nyert bajnokságot - először 1985-ben, utoljára a múlt hónapban -, s 16-szor Magyar Kupát - első alkalommal még 1984-ben, legutóbbi másfél hete. 1992-ben győzött a KEK-ben, míg ugyanebben a kupában még 1993-ban és 1997-ben, a Bajnokok Ligájában pedig 2002-ben finalista volt.

A csapatnak ez lesz a negyedik korszaka. Korábban a VÁÉV, majd a Bramac, végül - 1993. január elsejétől idén május 31-ig - a Fotex volt az elsőszámú szponzora. A közelgő új szezonra válogatott játékosok - a norvég Bjarte Myrhol, a szerb Ivan Lapcevic, valamint Tombor Csaba és Tatai Péter - érkeznek az MKB Veszprémhez.

Dióssy László polgármester azt is bejelentette, hogy 2006 őszére elkészül a 6000 férőhelyes multifunkcionális csarnok a városban, és azt már Hajnal tette hozzá: a gárda minden bizonnyal odaköltözik.