Vágólapra másolva!
Miután távozott posztjáról Kovács Mihály, a Nyíregyházi AB-Vill KC férfikézilabda-csapatának vezetőedzője, a szabolcsi hírek szerint a kiszemelt utód Sótonyi László, a Veszprém és a magyar válogatott egykori kiváló irányítója.

A Szabolcs Online információja szerint másfél éves munka után lemondott posztjáról Kovács Mihály, a Nyíregyházi AB-Vill KC férfikézilabda-csapatának vezetőedzője. Az együttes a legutóbbi bajnokságban remekül szerepelt, az ötödik hely megszerzése mellett a két nagyágyú (Fotex, Pick) mögött a harmadik lett a Magyar Kupában, így jogot szerzett a nemzetközi kupaindulásra.

"Sokat rágódtam, nem volt könnyű megtenni ezt a lépést. A csapat körüli gazdasági, szakmai, vezetési problémák nagyban befolyásolták döntésemet, úgy is fogalmazhatnék: a jó szerencsémnek köszönhetően eddig nem szembesültem a magyar sportban uralkodó valósággal, az utóbbi időben ebből is tapasztalatot merítettem. Megköszönöm a lehetőséget, azt, hogy Nyíregyházán dolgozhattam, talán kijelenthető: letettem valamit az asztalra" - nyilatkozta Kovács Mihály.

A lap úgy tudja, a tréner utódja Sótonyi László lehet. A 34 éves, 180-szoros válogatott klasszis játékosként Veszprémben töltötte a legtöbb időt, tagja volt az 1997-es, japán világbajnokságon negyedik helyen végzett magyar válogatottnak is. Külföldön a spanyol CC Santander, majd a Garbel Saragossa együttesét irányította, ezt követte a svájci St. Otmar Gallen, amellyel bajnoki címet is nyert.

Sótonyi 2003-ban tért haza a Pestszentlőrinc-Elektromos csapatához, de sérült válla miatt kénytelen volt befejezni a játékot.