Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott háromgólos vereséget szenvedett Norvégiában a 2005-ös világbajnokság selejtezőjének első mérkőzésén.

Vb-selejtező, első mérkőzés:
Norvégia - Magyarország 27-24 (14-11)
a magyar góldobók: Perez 8, Nagy 5, Mezei 4, Diaz 3, Gál 2, Pásztor, Bendó 1-1.

A mérkőzésen debütált a magyar válogatottban a kubai születésű kapus, Vladimir Hernandez, aki hat nappal korábban kapta meg az állampolgárságot.

Új-régi honfitársai, Diaz és Perez jól kezdtek - előbbi irányított a sérült Buday helyett -, és vezérletükkel 4-2-re elhúzott az athéni olimpiára is készülő vendégcsapat. Aztán emberelőnyben egyenlítettek a norvégok, majd fordítottak (6-5). Lendületbe jöttek a hazaiak, remekül védekeztek, ráadásul a támadójátékuk is hatékonynak bizonyult. Később rövid időre még sikerült szorossá tenni az összecsapást (10-10), de a szünetre három góllal ellépett a skandináv együttes. Ebben közrejátszott az is, hogy Diaz deréksérülés miatt kilenc percig nem szerepelt.

A folytatásban megint csak kis ideig sziporkázott a magyar válogatott, aztán iramot váltott a lelkes, motivált rivális, sorozatban négyszer volt eredményes, és fokozatosan elhúzott (19-14). Állandósult a különbség, miközben a két magyar átlövő, Perez és Nagy, valamint a beálló Mezei viszonylag jól játszott, a többiek azonban nem igazán veszélyeztettek, bár említésre méltó, hogy Gál egy indulást követően a háta mögött tartott kézzel dobott gólt, s ezzel lett 22-19. Időkérést követően rendezettebb lett a magyarok játéka, és megkezdték a felzárkózást, még emberhátrányban is eredményes volt Nagy (26-24). A hajrá a kapusok remeklését hozta, már csak egyetlen hazai találat esett.

Skaliczki László szövetségi kapitány együttese összesen is csak 15-20 percen át szerepelt olimpiai résztvevőhöz méltóan, ami kevés, így a vereség megérdemelt, viszont a hátrány ledolgozható. A visszavágót jövő vasárnap 18.15-kor rendezik Miskolcon. A párharc győztese vesz részt a 2005-ös tunéziai vb-n.