Vágólapra másolva!
Nagy csatában, 29-24-es győzelmet aratott a Fotex Veszprém férfikézilabda-csapata a Pick Szeged ellen a Magyar Kupa döntőjében. A találkozón Buday Dániel térdsérülést szenvedett. A harmadik a Tatabányát verő, s ezzel KEK-induláshoz jutó Nyíregyháza lett.

férfikézilabda Magyar Kupa, döntő
Fotex Veszprém - Pick Szeged 29-24 (15-13)
Szolnok, 1200 néző
vezette: Klucsó, Lekrinszki
gól: Lazarov 9/1, Dzomba 5/2, Perez 4, Goluza 3, Iváncsi G. 2, Pásztor 2, Zsigmond 1, Diaz 1, Buday 1, Gál 1, illetve Bajusz 8/1, Berta 6, Eklemovic 6, Laluska 3, Mezei 1.
hetes: 4/3, illetve 3/1
kiállítás: 12, illetve 8 perc

Egy-egy változás történt a két együttes keretében, ám amíg az egyik oldalon a légiósok cseréje történt (Nikolic helyett Goluza kapott lehetőséget), addig szegedi részről a sérült Józsa már nem vállalta a játékot. A találkozón búcsúzott az aktív játékvezetéstől a Klucsó, Lekrinszki kettős.

Sterbik-bravúrokkal indult a mérkőzés, a Fotex szerb válogatott kapusa kétszer is hárította Mezei próbálkozását, míg a másik oldalon előbb Buday lőtt fineszes gólt, majd Lazarov következett (2-0). A 9. percre három góllal húzott el a Fotex (5-2), Lazarovot nem tudták semlegesíteni a szegediek, míg Sterbik Oláh hetesét is hárította.

A 13. percre Dzomba és Pásztor is megmutatta, miért számítanak posztjuk legjobbjának (9-5), ám a félidő közepére összeállt a Pick védekezése, Laluska, majd Berta vezérletével sikerült is feljönni 10-8-ra. Egy kis Goluza-Eklemovic kakaskodás után a Fotex talált nyugodott meg előbb, Perez bombáira nem talált ellenszert Puljezevic kapus, őt Perger váltotta.

15-10 után Berta háromszor villant (15-13), Zdravko Zovko másfél perccel a félidő vége előtt ki is kérte idejét, de a maradék időben egyik csapat sem szerzett gólt - ez Lazarovnak még hetesből sem sikerült.

A második félidőt jól kezdte a Pick, Mezei "feldöntve" Csoknyait faragott a hátrányból, ám Iváncsik és Dzomba révén duplán válaszolt a bajnok (17-14). Hiába tűnt kiegyenlítettnek a küzdelem, kettőnél jobban nem sikerült feljönnie Kovács Péter tanítványinak. 23-19-nél ismét négyre nőtt a különbség, Bajusz és Berta hiába lőtt 8, illetve 6 gólt, nem bírták tartani lépést Lazarovékkal.

A 47. percben Diaz és Gál kiállítása miatt kettős előnybe került a Szeged, Oláh büntetőjét viszont Sterbik menetrendszerűen védte, a Pick gólképtelenségét pedig Dzomba használta ki (25-20). Az 53. percben Buday rossz talajfogást követően súlyosnak látszó térdsérülést szenvedett (az elsődleges vizsgálatok szerint nem sérültek meg a szalagjai), a csapat érte küzdve már nem engedte ki kezéből a sikert (29-24).

A harmadik helyet a Nyíregyháza AB-VILL KC szerezte meg, miután 30-25-re nyert a Tatabánya Carbonex KC ellen. A nyíregyházi együttes ezzel kiharcolta a KEK-ben való
szereplés jogát.

a 3. helyért:
Nyíregyháza AB-VILL KC - Tatabánya Carbonex KC 30-25 (12-14)