Vágólapra másolva!
A kézilabda-holtszezon első nagy dobását a Cornexi-Alcoa női együttese mutathatja majd fel, a fehérvári csapat ugyanis romániai információk szerint nagyon közel áll ahhoz, hogy megszerezze Simona Gogirlát, a három évvel ezelőtti romániai kontinensviadal gólkirálynőjét. A férfiak közben készülnek a macedónok elleni Eb-selejtezőre.

Amennyiben a romániai információknak (vagy nevezzük egyelőre pletykáknak) hinni lehet, komoly erősítésen fáradozik a Cornexi-Alcoa nőikézilabda-csapata. A bajnokság negyedik helyén záró gárda a hírek szerint nagyon közel áll ahhoz, hogy megszerezze Simona Gogirlát, aki a három évvel ezelőtti, romániai kontinensviadalon gólkirálynő lett. Gogirla korábban megfordult a szlovén Krim Ljubljana együttesében is, majd a román Vilceában játszott, a decemberi Eb-t azonban gyermekáldás miatt kihagyta.

Információink szerint lehet, hogy kapusposzton is váltani kell, hiszen Farkas Andrea visszavonulását fontolgatja, ez esetben újabb román válogatott játékos érkezhet a Vilceából Kerekes Ildikó személyében.

Győrött sem pihennek a klubvezetők, de egyelőre csak annyi bizonyos, hogy az esztergomi Borbás Rita és a Debrecen fiatal balszélsője, Juhász Gabriella ölt zöld mezt. Légiós poszton két játékos neve merült fel, ám a Knezevic, Motogna duóval is akadnak gondot: egyikőjük jönne, de klubja nem engedi, másiknak viszont egyelőre irreálisak az anyagi követelései.

A Herz-FTC és Dunaferr együttesét egy csapat, a dán Aalborg köti össze, mégpedig elég furfangos módon. A dán DR Sporten ugyanis úgy informálta szerkesztőségünket, hogy a helyi női bajnokság újonca még mindig nem tett le arról, hogy magyarokkal erősítsen. Így aztán a dán sajtó tudni véli, hogy Heidi Astrup (Viborg), Natasa Gyerjugina (Viborg) és Mia Hundvin (Slagelse) mellé Borók Rita és Farkas Ágnes is érkezhet.

[origo]