Vágólapra másolva!
Fölényes győzelmet aratott Argentína ellen a magyar férfikézilabda-válogatott a portugáliai világbajnokság negyedik fordulójában. A siker dicséretes, de csak akkor ér sokat, ha Skaliczki László szövetségi kapitány csapata vasárnap legyőzi Horvátországot.
Forrás: EPA
Perez három góllal járult hozzá a fölényes sikerhez Fotó: EPA

C csoport, Madeira, negyedik forduló:
Magyarország - Argentína 35-23 (15-15)
gól: Rosta, Pásztor 6-6, Buday 5/4, Nagy 4, Perez, Iváncsik 3-3, Bendó 2/1, Laluska 2, Lendvay, Gál, Kertész, Doros 1-1, illetve Gull 8, Guerra 6/4, G. Viscovich, M. Viskovich 3-3, Querin, Carrara, Morlacco 1-1
hétméteresek: 5/5, illetve 5/4
kiállítások: 10, illetve 6 perc

A találkozó elején kiválóan védekeztek a magyarok, ráadásul megszakítás nélkül négy gólt dobtak, s elhúztak 6-2-re. Az argentinoktól egyedül Gull remekelt, a bal oldali átlövő a félidőben nyolcszor is eredményes volt. Skaliczki László csapata sokáig őrizte előnyét, de negyedóra után Canzioniero egyre többször védett, és ez erőt adott a többieknek. Rosta kiállítása alatt a dél-amerikai gárda felzárkózott, majd a 27. percben egyenlített (12-12).

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=24100Magyar büntetés a sok mezreklám miatt/sport/csapat/kezilabda/20030123kezivb.htmlMenetrend/sport/csapat/kezilabda/20030108akezivb.htmlVb-keret/sport/csapat/kezilabda/20030115aferfikezilabdavalogatott.htmlAmit a kézi-vébéről tudni kell/sport/csapat/kezilabda/20030115amit.html

A szünetet követően Gull külön őrzőt kapott, és ezzel sikerült kihúzni az argentinok "méregfogát". A magyarok 12 perc alatt 10-1-es sorozatot produkáltak, még emberhátrányban is nőtt az előny. A 46. percre kétszámjegyű lett a különbség (28-18). A hajrában már csak az volt a kérdés, lő-e minden magyar mezőnyjátékos gólt. A válasz: igen. A magyarok a második félidőben nyújtott játékukkal ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek és vasárnap 16 órakor a 16 közé jutás szempontjából sorsdöntő mérkőzést játszanak Horvátországgal.

"Már az első félidőben számítottam arra, hogy nagyobb különbség lesz a két csapat között. Sajnos 11-7-nél leblokkoltunk, nem tudtuk tartani a jobbátlövőt. Szünetben erre külön felhívtam a figyelmet, s a folytatásban az argentinok fokozatosan vesztették el a hitüket, és szerintem el is fáradtak. Vasárnap a horvátok ellen a lehető legkevesebb hibával kell kézilabdáznunk, hogy sikerüljön a továbbjutás" - mondta Skaliczki László szövetségi kapitány.