Vágólapra másolva!
Autóbalesetet szenvedett kedd éjjel Mezei Richárd, a kézilabda-válogatott szegedi beállósa, aki lehet, nem utazhat a január 20-án, hétfőn kezdődő portugáliai világbajnokságra.
Forrás: MTI
Mezei hiánya komolyan érintheti a válogatott szereplését Fotó: MTI

Karády Péter technikai vezető úgy nyilatkozott: tudomása szerint a játékos az arcát törte össze, amikor a havas, jeges úton kocsijával megperdült. Jelenleg a szegedi kórházban ápolják, több arcsérülést szenvedett kedd éjjeli autóbalesetében. A válogatott beállós a hírek szerint a Budapestről Szeged felé vezető úton kocsijával egy megfagyott átfolyáson megperdült, és fának csapódott. Csodával határos módon nem esett komolyabb baja, a jármű viszont totálkáros lett.

"A játékost a szegedi 2-es számú kórház traumatológiai osztályán ápolják. Éjszaka ellátták, állapota kielégítő, szövődményre utaló jel nincs. Néhány napra megfigyelésre bent tartják. Ha lehet magánvéleményem, akkor azt mondanám, hogy igencsak szerencsésen úszta meg a balesetet" - mondta dr. Szabó István, a szegedi kézilabdacsapat orvosa.

A kézi-vb menetrendje/sport/csapat/kezilabda/20030108akezivb.htmlKis vb-történelem/sport/csapat/kezilabda/20030108kiskezilabda.html

Még szerdán eldől, hogy Mezei utazhat-e a hétfőn kezdődő portugáliai világbajnokságra. Az is szóba jöhet, hogy esetleg nem a csapattal repül szombaton Madeirára, hanem később ssatlakozik társaihoz. A kézilabdázó szerdán vizsgázott volna a Testnevelési Egyetemen, ezért Skaliczki László szövetségi kapitány hazaengedte a tatai edzőtáborból.