Vágólapra másolva!
A Cornexi-Alcoa bejutott a legjobb 16 közé a nőikézilabda EHF-kupában, miután a székesfehérvári visszavágón 25-20-ra legyőzte az osztrák Wiener Neustadt csapatát. Ugyanebben a kupasorozatban a Debrecen noha 26-25-re győzött a görög Anagenniszi Artasz otthonában, a hazai hétgólos vereség miatt mégsem jutott tovább. A Győri ETO biztosan jutott a tizenhatba a KEK-ben: a magyar csapat a bosnyák Zeljeznicar Sarabont ütötte ki kettős győzelemmel.
Forrás: MTI
Deli Rita (jobbra) négyszer volt eredményes
Fotó: MTI
Női EHF-kupa, a tizenhat közé jutásért, visszavágó:

Cornexi-Alcoa - Wiener Neustadt (osztrák) 25-20 (10-12)
A magyarok góldobói:
Továbbjutott:


A vártnál gyengébben kezdtek a hazaiak, az első mérkőzésen minimális előnyt szerző vendégek ettől felbátorodtak, és elhúztak. A félidőben összesítésben már háromgólos volt az előnyük. A folytatásban már érvényesült a papírforma, és ha nehezen is, de a Cornexi - főleg Kenyeres remeklésének köszönhetően - kiharcolta a továbbjutást.

EHF-kupa, a tizenhat közé jutásért, visszavágó:
Anagenniszi Artasz (görög) - Debrecen 25-26 (14-12)
Tj: az Artasz, 56-50-es összesítéssel.

A görög bajnok a múlt héten 31-24-re nyerni tudott riválisa otthonában, ráadásul most az első félidőben tovább növelte összesítésbeli előnyét. A debrecenieket ekkor már nem nyomta a tét, bátran próbálkoztak, és sikerült idegenben nyerniük.

KEK, a tizenhat közé jutásért, visszavágó:
Zeljeznicar Sarabon (bosnyák) - Győri ETO 25-33 (13-18)
Továbbjutott: a Győr, kettős győzelemmel.

A múlt heti 41-21-es győri diadal után tulajdonképpen nem volt tétje a mostani találkozónak. A vendégeknek arra kellett figyelniük, hogy meg ne fázzanak, ugyanis a csarnokban nulla fok volt, a kispadon ülők nagykabátban fagyoskodtak.