Vágólapra másolva!
Nagyon fontos győzelmet aratott a Herz-FTC nőikézilabda-együttese a Bajnokok Ligája B csoportjának nyitó mérkőzésén. Németh András tanítványai a tizenkét gólos Farkas Ágnes vezérletével 33-31-re nyertek a norvég Nordstrand otthonában.

Bajnokok Ligája, első forduló, B csoport
Nordstrand 2000 Oslo (norvég) - Herz-FTC 31-33 (14-15)
Oslo, 500 néző
vezette: A. Solodko, L. Solodko (lengyelek)
gól: Johansen 7, Polozova 6/6, Sörlie 4, Thorsteinsen 4, Sandve 4, Gustad 3, Hinkel 1, Fagerhus 1, Kristiansen 1, illetve Farkas 12/6, Siti E. 6, Lőwy 3, Mravikova 4, Tóth T. 2, Benyáts 2, Uhrakova 2, Kirsner 1, Kovács 1
hétméteres: 6/6, illetve 8/6.
kiállítás: 4, illetve 6 perc.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=24100

Nem látszott meg a hosszú, fárasztó utazás a Herz-FTC nőikézilabda-csapatán, amely a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában Oslóban lépett pályára a Nordstrand 2000 Oslo otthonában. Ideges kezdés után Farkas és Mravikova góljával gyorsan kétgólos vezetésre tett szert a Fradi, s az előnyt a félidő során egy percig nem engedte ki a kezéből. A norvégok kellemetlen védekezést választottak, Ivica Rimanic mester (aki korábban dolgozott Kaproncán, s a bécsi Hypónál is) nyitott falat erőltetett, amely inkább a balszárnyra, Siti és Farkas irányába előretolva - a "halászó" Sandve irányításával - próbálta megakadályozni a vendégakciókat.

A hetedik percben Farkas hetes hibázott (2-2), s előjött néhány bosszantó hiba. Hiába használt ki néhány ziccert Kirsner és Mravikova, s lett a tizedik percre 5-2 az eredmény, a hosszú keresztpasszok során eladott labdák - Gustad szemfülessége révén - megbosszulták magukat, a Nordstrand gyakorlatilag ebből élt, s tartotta magát.

A 18. percben 10-6-ot (pontosabban 6-10-et) mutatott az eredményjelző a tornaterem jellegű csarnok falán. Szerencsére Sugár eszén nem tudtak túljárni egykönnyen a norvégok, a zöldek támadásszervezésében jóval több elképzelés volt. Főleg a hosszú sérülése után visszatérő Uhrakova játszott jól: energikus támadó- és határozott védőmunkája kiemelkedett a mezőnyből. A huszonegyedik percben Rimanic mester időt kért (11-7), ezt követően Uhrakova kiállítását kihasználta Johansen és Hinkel is, sőt a 25. percben Polozova büntetőjével, majd Fagerhus szólójával egyenlített is a hazai gárda (12-12). Ezt már Németh András sem bírta tovább, ő is kikérte idejét, s az utolsó négy percet 3-2-re hozva 15-14-es vezetéssel vonulhatott pihenőre a csapat.

A második játékrész elején az első támadásból egyenlített Johansen, majd több technikai hibát követően ugyanő vezetéshez is juttatta csapatát a 39. percben (19-20). A védekezéssel továbbra sem akadtak gondot, a Farkas, Tóth, Uhrakova belső hármas jól működött együtt, ám a támadásban eltékozolt lehetőségek a másik oldalon kapott gólokban mutatkoztak meg. A félidő közepén Johansen szabálytalansága miatt először került emberelőnybe a Fradi, Sandve nemcsak gólt szerzett, de Farkas újabb büntetőt hibázott. Johansen ha már visszajött, tíz méterről nagy gólt szerzett, erre válaszolva Uhrakova és Siti a 48. percre ismét háromgólos előnyt szerzett (26-23).

A mérkőzés ezen szakasza szinte Johansen-Siti párharccá változott. A magyar irányító egyéni akciókból, néha az egész pályán végigszáguldva szerzett élményszámba menő találatokat, míg Johansen átlövései ellen sem a blokk, sem Sugár nem tehetett semmit. 28-25-ről Sörlie, Sandve és Johansen egyenlített az 54. percben (28-28), majd Farkas Ágnes kiállítása miatt emberhátrányban kezdte a hajrát a magyar bajnok.

Lőwy ennek ellenére betalált, de mielőtt kiegészült volna az együttes, Sörlie ismét egalizált. Ekkor Fagerhus követett el súlyosabb szabálytalanságot, kiállítását Farkas három góllal büntette (33-30). Az utolsó percben ugyan Thorsteinsen még szépített, de a Herz-FTC így is nyert 33-31-re, s a továbbjutás szempontjából rendkívül értékes idegenbeli győzelemmel rajtolt a Bajnokok Ligájában.

A csoport másik találkozóját (HC Leipzig-Viborg HK) vasárnap játsszák.

Súlyos vereséget szenvedett a címvédő és európai Szuperkupa-győztes macedón Kometal Szkopje. Az előző idény további legjobbjait is elkerülte a szerencse a legrangosabb kupában. A KEK 2001/02-es győztes, az orosz Lada Toljatti, valamint az EHF-kupában diadalmaskodó dán Ikast Bording sem szerzett pontot a nyitó körben.

További eredmények:
A csoport:
El Osito L'Eliana Valencia (spanyol) - Kometal Szkopje (macedón) 35-25 (21-12)
Podravka Vegeta Koprivnica (horvát) - Lada Toljatti (orosz) 22-20 (11-9)

C csoport:
Ikast Bording (dán) - Hypo Niederösterreich (osztrák) 26-29 (12-16)
MKS POL-SKONE Lublin (lengyel) - Larvik HK (norvég) 20-20 (10-10)

D csoport
Ferrobus Mislata (spanyol) - Krim ETA N. Roberts Ljubljana (szlovén) 26-28 (17-13)
A Metz (francia) - RK Buducnost MONET (jugoszláv) találkozót vasárnap játsszák.