Vágólapra másolva!
A Debrecen hat-, a Dunaferr hét-, az Orosháza pedig nyolcgólos hátrányból várja az európai kézilabda kupák szombati, illetve vasárnapi visszavágóit.
A magyarok hétvégi programja
férfi EHF Kupa, a 32 közé jutásért, visszavágó (szombat):
Portovik Juzsne (ukrán)-Orosháza, 17.00
női BL, a 16 közé jutásért, visszavágó (vasárnap):
Dunaferr - Ferrobus Mislata (spanyol), 14.00
női EHF Kupa, a 32 közé jutásért, visszavágó (vasárnap):
Debrecen - Madeira (portugál), 18.00


Ebben a sorozatban szerepelnek a debreceniek, ők 34-28-as vereséget szenvedtek a portugál Madeira vendégeként. A megállapítás rájuk is vonatkozik: a visszavágó nem lefutott. Váczi Sándor, a csapat vezetőedzője úgy véli, az utóbbi hetekben nyújtott produkció elég lehet a továbbjutáshoz. "A madeirai mérkőzés után azt nyilatkoztam, hogy az ott mutatott játékkal nem kerülünk be a legjobb hat közé az NB I-ben, nos, most azt kell mondanom, hogy a Dunaferr ellen nyújtott produkciónkkal idegenben is megvertük volna a portugálokat. Azon az eredményen azonban már nem tudunk változtatni, ezért a hátralévő napokban csak arra koncentrálunk, hogy a vasárnapi visszavágón helyrehozzuk azt, amit Portugáliában elrontottunk. Ha a lányok ott folytatják, ahol szerdán abbahagyták, akkor erre meg is van minden esélyünk" - mondta a Loki trénere a Hajdú-bihari Naplóban.

Az ugyancsak EHF Kupában érdekelt orosházi férfiak helyzete viszont reménytelennek tűnik, miután az ukrán Portovik Juzsnyijtől hazai környezetben kaptak ki 34-26-ra. Az ukrán együttes tavaly a második körben búcsúzott, miután a hazai, 29-25-ös győzelem után idegenben nyolc góllal kikapott a spanyol Cadagua Galdartól.