Vágólapra másolva!
Változatos mérkőzésen a Pick-Szeged három góllal nyert a vendég Dunaferr ellen a férfikézilabda-bajnokság első rangadóján.

Pick-Szeged - Dunaferr 25-22 (13-13)
Szeged, 3000 néző
vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Szeged: Puljezevic - Berta 4, KOTORMÁN 5/1, EKLEMOVICS 4, Mezei 3, Bajusz 1/1, MATICS 4/1. Csere: PERGER (kapus) Doros, Habuczki, BUDAY 4/1, Laluska, Ilyés. Edző: Dragan Djukic.
Dunaferr: SZATHMÁRI - Kertész 7/4, MARCINKEVICIUS 5, Rosta, Grebnev 1, Katzirz 2, Bene 3. Csere: Stochl (kapus), KUZMICSOV 4/1, Kemény, Németh, Császár. Edző: Buday Ferenc.
kiállítás: 12, illetve 8 perc.
hétméteres: 8/4, illetve 9/5.
Az eredmény alakulása: 10. perc: 4-3, 17. perc: 5-8, 25. perc: 10-12, 41. perc: 16-16, 47 perc: 19-16, 52. perc: 22-18.

Hatalmas elánnal kezdtek a csapatok, a meccs elején Buday kihagyott egy büntetőt, majd a hetedik percben már a másodikat is megfogta Szathmári. A vendégeknél a litván légiós átlövésből ontotta a gólokat, míg a hazaiak csak beállósból és szélről tudtak betalálni. Ekkor el is húzott a vendéggárda, elsősorban Kuzmicsovnak köszönhetően. A hazaiak a 26. percben Kotormán révén lőtték első átlövés góljukat. A másodikat - egyben a meccs legnagyobb gólját - a félidő utolsó percében Buday vágta be, ezt még az édesapja, a Dunaferr edzője is megtapsolta.

A folytatásban Perger ismételte Szathmári bravúrjait, egymás után két hetest is kifogott, de nem tudott elhúzni a Pick, mert Katzirz Dávid kétszer is eredményes volt. A félidő közepén Kotormán, Eklemovic és Buday jó játékával elhúzott a Pick, és bár mindent megpróbált a Dunaferr, a háromgólos előnyt már a meccs végéig megtartották a hazaiak. Izgalmas, küzdelmes, de nem túl színvonalas csatában, nemzetközi szintű játékvezetés mellett megérdemelten nyert a Szeged.

Dragan Djukic: "Nehéz mérkőzés volt, a Dunaferr főleg az első félidőben játszott nagyon jól. A fordulás után azonban a közönségünk lelkes támogatásával kiharcoltuk a megérdemelt győzelmet."

Buday Ferenc: "Színvonalas összecsapáson nyert a Pick. Sajnálom, hogy szünet után nem tudtuk megismételni az első félidei játékunkat."

Barok István