Vágólapra másolva!
Korábban már kiderült, hogy az Ifjúsági és Sportminisztérium (ISM), valamint a Magyar Televízió vállalt bizonyos garanciákat, a Magyar Kézilabda-szövetség pedig az utóbbi hetekben próbálta felmérni a lehetséges helyszíneket a 2004-es női Európa-bajnokság kapcsán. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a június 14-15-ei salzburgi kongresszusán dönt, hogy az egyedüliként pályázó Magyarország megkapja-e a rendezés jogát.

A stockholmi férfikézilabda Európa-bajnokság utolsó napjaiban Sinka László főtitkár már bejelentette: a garanciavállalással gyakorlatilag teljessé vált Magyarország kandidálása a 2004-es női kontinensviadalra. Az utóbbi hetekben már meg is indult a tervezgetés, az EHF szervezési és versenybizottságának tagja, Leopold Kalin megkezdte a helyszínek felmérését. Mint arról a Délmagyarország beszámolt, Kalin Sinka László társaságában Szegeden járt: "Azért esett Szegedre a választásunk, mert ebben a városban nagy hagyományokkal rendelkezik a kézilabda, és szeretik is ezt a sportágat. A sportcsarnok felújítottan olyan, mint egy ékszerdoboz; igazán ideális helyszíne lenne egy nagy nemzetközi sporteseménynek" - mondta a főtitkár a lapnak nyilatkozva.

A tervek szerint a csoportmeccseket Zalaegerszegen (ahol Kalin szóvá tett némi hiányosságot), Győrben, Debrecenben (a tornász-vb-re épülő új létesítményben) és Szegeden rendeznék, a középső szakasznak Debrecen és Győr adna otthont, míg a finálé Budapesten lenne.

Az EHF a június 14-15-ei salzburgi kongresszusán dönt, hogy az egyedüliként pályázó Magyarország megkapja-e a rendezés jogát.

Pincési László

Korábban: