Vágólapra másolva!

Amit már hiányolni lehetett, az az NBA helyi idő szerint pénteki játéknapján kettőzve megvalósult: két kosaras is tripla-duplát ért el, ráadásul mindkét játékos Los Angeles-illetőségű.

A bajnok Lakers 115-99-re verte a Cleveland Cavaliers csapatát úgy, hogy az utolsó negyedet még el is szórakozhatta. Kobe Bryant, aki a Seattle ellen NBA-rekordot állított fel a hárompontos dobások kategóriájában, most szezon során ötödik alkalommal ért el tripla-duplát: 21 pontja mellé kiosztott 11 asszisztot és leszedett 10 lepattanót is. A győzelemmel ráadásul a Lakers az idényben először mondhat magának hármas győzelmi sorozatot. "Valóban nagyon agresszíven védekeztünk, támadásban gyorsan járattuk a labdát, s szerencsére lefordulásból sok könnyű kosarat értünk el" - értékelte a játékot Bryant. Shaquille O'Neal huszonhat pontig jutott.

A Los Angeles Clippers idegenben verte a Seattle Supersonics együttesét (90-88), s a találkozó hőse a huszonegy pontos Odom és a 17 pontos Maggette mellett Andre Miller volt, aki tizenhat pontja mellett tíz-tíz lepattanót és asszisztot szerzett - karrierje ötödik tripla-dupláját. A csapatok másik kategóriában is jeleskedtek, s szezoncsúcsot érő ötvenhét személyi hibát könyvelhettek el (28-29-es megoszlásban a Seattle javára).

"Piszkos tizenkettőként" értékelték az amerikai újságírók a Toronto Raptors újabb zakóját, amely sorozatban már a tizenkettedik volt. A tucat elérésében ezúttal New Yersey Nets segített, amely 94-79-re nyert az Air Canada Centerben. Jason Kidd huszonöt pontig jutott, és segített feledtetni a Sacramento elleni kínos, hazai vereséget. A hazaiak nagy hiányzója, Vince Carter (aki az All-Star-szavazást toronymagasan vezeti) immáron tizenhatodik mérkőzését hagyta ki térdsérülése miatt. A Toronto mérlege ezzel 8-28-ra romlott, a kanadaiaknál csupán egyetlen csapat áll rosszabb mérleggel az NBA-ben, a Cleveland (7-30).

New NBA fan fórumhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29977

Tovább folytatódott viszont a Dallas nagy menetelése, Nowitzkiék a Boston Celticset verték 103-78-ra. A német erőcsatár huszonnyolc, Finley huszonkettő pontig jutott. A Dallas már most megdöntötte eddigi legjobbját: az alapszakasz felénél még soha nem állt az együttes harminc győzelemmel, ráadásul a pontos féltávig még hat meccs hátravan. Az imponáló, 18-2-es hazai mérleggel bíró csapat a jövő héten idegenben kénytelen azonban mérkőzni, mert az American Airlines Center az Egyesül Államok műkorcsolya-bajnokságának ad otthont.

Szerdán viszont akár már az új szerzemény, az olasz Virtus Bologna olimpiai ezüstérmes játékosa, a francia Antoine Rigaudeau is bemutatkozhat a Sacramento Kings elleni rangadón.