Vágólapra másolva!

A Flames az utóbbi 11 mérkőzéséből csak egyet nyert meg, gólkülönbsége 12-36. Ráadásul a két hálóőr, Roman Turek és Jamie McLennan sem remekel. A kanadai klub a 15 csapatos Nyugati-főcsoport utolsó előtti helyén áll. A Flames legközelebb magyar idő szerint hétfő hajnalban a címvédő Detroit Red Wings otthonában lép pályára.

Szuper november elején már két hetet az NHL-gárdával töltött, hat mérkőzésen tartalék volt, de egyszer sem állt be védeni.

A sorozatban negyedik győzelmét arató Pittsburgh ebben a szezonban először játszott az influenzás Mario Lemieux nélkül, de Alekszej Kovaljov remek játékával is fölényesen nyert Buffalóban, s feljött az Atlanti csoport első helyére.

St. Louisban Pavol Demitra élete harmadik NHL-mesterhármasát szerezte, a Blues pedig idei legtöbb gólját - hetet. A Flames utóbb 11 meccséből csak egyszer tudott győzni.

Áprilisban a keleti főcsoportból a nyolcadik helyen a playoffba került Montreal Canadiens az idény szenzációját okozva az első körben 4:2-es meccsaránnyal búcsúztatta a konferencia legjobbját, a Boston Bruinst. Azóta először csapott össze a két csapat, s az új-angliaiak nemes bosszút álltak: 4-2-re verték a kanadaiakat. A bostoniak 42, a vendégek mindössze 26 lövést küldtek kapura, s ezúttal a mennyiség minőségbe csapott át. Hiába fogott 38 lövést az elmúlt évad MVP-je, a montreali Jose Theodore, mégiscsak felülkerekedtek a pontlista második helyén álló Joe Thornton vezérelte Medvebocsok. A hatalmas termetű hazai center már 31 pontnál tart, most egy-egy gólt és gólpasszt szerzett.

A Philadelphia otthonában kapott ki 3-0-ra a Torontótól, méghozzá az olimpiai bajnok kapus, a 37 éves Ed Belfour remek védéseinek köszönhetően. A 14. NHL-idényét taposó Belfour 21 lövést hárított, karrierje 62. shutoutját jegyezte, s ezzel az aktív kapusok között az első helyre ugrott a kapuját a góltól 61-szer megőrző denveri legenda, Patrick Roy előtt. Belfournak ez az első torontói idénye, az örökranglistán holtversenyben a tizenegyedik helyen áll Turk Brodával. Idén most húzta le a rolót negyedszer, legutóbb szintén a Philadelphiával szemben, amikor 6-0-ra verték a pennsylvaniaiakat. A Flyers vereségét némiképp magyarázza, hogy a csapat két legjobb csatára, John Leclair és Simon Gagne sérülés miatt hiányzott.

Szuper Levente színjátszó szakköre/sport/csapat/amerika/20021126szuper.htmlNHL fanatichttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=42791

A júniusi Stanley Kupa visszavágóján a Carolina 6-4-re megverte a Detroitot, méghozzá úgy, hogy hat gólja közül ötöt emberelőnyből szerzett. Jan Hlavac, aki november 1-én érkezett Vancouverből egy csere keretében, első NHL-mesterhármasát ütötte. Brett Hull kétszer betalált, jelenleg 688 gólnál tart, ezzel vezeti az aktív játékosok mezőnyét, az örökrangsorban hatodik. Ron Francis két gólpasszával 1195-nél jár, ezzel második Wayne Gretzky mögött.

Ch. Gáll András