Vágólapra másolva!

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Kobe Bryantet ünneplik

A parádé útvonalán ezer rendőr ügyelt a biztonságra, de nem kellett közbeavatkozniuk. Amikor befejeződött a díszmenet, gyorsan szétoszlatták a tömeget, nehogy törni-zúzni kezdjen, mint a korábbi években. Bár nem volt különösebben meleg, mindössze 25 fok, kéttucatnyi embert hőgutagyanúval kellett kórházba szállítani. Sokan már előző este letáboroztak a Figueroa Street mentén, hogy másnap reggel jó helyről nézhessék a diadalmenetet.

A ceremóniamester a Lakers legendás helyszíni műsorközlője, a 85 éves Chick Hearns volt. Hearns hónapokkal ezelőtt súlyos szívműtéten esett át és combnyaktörést is szenvedett, ezért negyvenöt év után ideiglenesen át kellett ádnia a mikrofont, de a döntőre felépült, és a parádén is ő szónokolt. "Emberek! Ez a bajnoki trófea már bent van a hűtőszekrényben, az ajtót bezártuk, onnan senki sem veheti el! Idefelé jövet egy mondóka járt a fejemben. Threepeat is not a bore, let’s go for four!” (Szabad fordításban: A három is nagyon szép, de sokkalta szebb a négy!)

Ezután Mark Madsen, az egyik cserejátékos rögtönzött táncbemutatót tartott a tömegnek, majd spanyolul ordította, a nagyrészt hispán anyanyelvű tömeg kórusát vezetve: "Cuatro, cuatro, cuatro!" (Négy, négy, négy!) "Los Angeles az egyetlen nagyváros, amely elég hatalmas és elég belevaló ahhoz, hogy ilyen pompás csapata legyen, mint a Lakers!" - harsogta a tömeg fülsiketítő ovációja közepette James Hahn polgármester.

Ch. Gáll András

Ajánlat: