Újabb két magyar vízilabdacsapatnál találtak koronavírusos játékost

Eger, Ferencváros, vízilabda
Az Eger ismét kikapott a Ferencvárostól
Vágólapra másolva!
A férfi vízilabda ob I-ben szereplő két együttes, az Eger és Debrecen teljes keretében és stábjában is koronavírus-tesztelést végeztek a héten. Mindkét klubnál egy-egy játékos szervezetében kimutatták a vírust.

Az egriek a Semmelweis Egyetemen az úgynevezett PCR koronavírus teszten vettek részt. A klub honlapjának beszámolója szerint erre azért volt szükség, mert az elmúlt szombaton a csapat megmérkőzött a BENU Magyar Kupa kapcsán azzal az FTC-Telekommal, amelyiknek négy játékosa azóta pozitív koronavírus tesztet produkált, írja az egri klub honlapja alapján az M4 Sport.hu.

A nem hivatalos, előzetes tájékoztatás alapján egy játékos kivételével – beleértve a stábtagokat is –, a tesztek eredménye negatív lett. Az érintett játékos esetében a Nemzeti Népegészségügyi Központ elindította a megfelelő eljárást.

A játékosok vasárnap egy újabb PCR teszten vesznek részt, szintén az egyetemen. Addig mindenféle közös érintkezést, edzést, konditermi, szárazföldi munkát felfüggesztettek.

A debrecenieknél is elvégeztették a tesztet, melyen a 19 fős keret és a szakmai stáb is átesett. A vizsgálaton egy játékos produkált pozitív eredményt. A klub honlapja szerint az érintett sportoló azóta is házi karanténban tartózkodik, a keret többi tagja pedig a következő tesztelésig – amely a jövő hét elején lesz – otthon marad.

Címlapi képünk, amely egy 2018-as Eger-Ferencváros mérkőzésen, csak illusztráció.