Vágólapra másolva!
Miután május végén három női csapat is jelezte, hogy anyagi nehézségek miatt nem tud részt venni a kézilabda EHF-kupát felváltó Európa-ligában, rövid időn belül a második férfi együttes döntött a visszalépés mellett.

A német Hannover-Burgdorf után a spanyol Logrono is jelezte, hogy a koronavírus-járvány miatt anyagi nehézségekbe ütközött, így nem tudja vállalni a szereplést a második számú európai kupában.

Az elmúlt szezonban Ligetvári Patrikot is a soraiban tudó csapat ezzel - saját bevallása szerint is - felelősségteljes döntést hozott, amivel a klub jövőbeli stabilitását szolgálják.

A női mezőnyben korábban már három dán csapat lépett vissza hasonló okok miatt: a Köbenhavn, a Silkeborg és a Randers sem fogja megméretni magát Európában a 2020-21-es szezonban.

Az Európa-liga elődjében, az EHF-kupában csak akkor érte meg egy csapatnak anyagilag is a szereplés, ha legalább az elődöntőig, de inkább a döntőig eljutott. Ha ez nem történt meg, akkor általában veszteségesnek lehetett nevezni az indulás gazdasági vonzatát. Mivel az ősszel nagy eséllyel még nézők nélkül rendeznék majd a találkozókat, ezért a klubok a jegybevételtől is elesnének.