Vágólapra másolva!
Bár két ponttal elveszítette csapatával, a Barcelonával a spanyol bajnoki döntőt Hanga Ádám, a magyar válogatott kosárlabdázó azt mondja, összességében neki és együttesének is jó szezonja volt. Hangát beválasztották a liga második legjobb ötösébe is.

69-67-re nyerte meg az ACB Liga valenciai döntőjét Hanga Ádám korábbi csapata, a Baskonia a jelenlegi ellen, így ért véget a koronavírus-járvány miatt átalakított spanyol bajnokság.

„Az elmúlt három hétben nagyon jól teljesítettünk és két és fél hónap leállás után eljutottunk a döntőig. Nyilván a célunk az volt, hogy megnyerjük a bajnokságot. Ez sajnos nem sikerült! Azzal tudnám összehasonlítani, mint hogyha egy kisgyereknek összetörnék az álmát, hirtelen úgy éreztem magam" - mondta el a Hír TV-nek Hanga Ádám.

Hanga Ádám jövőre mindent megnyerne a Barcelonával Forrás: NurPhoto/Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto/Joan Valls

A magyar válogatott kosárlabdázó azt mondja, ennek ellenére összességében pozitív szezonjuk volt, hiszen a bajnokságban gyakorlatilag végig az élen álltak és folyamatosan ott voltak az Euroligában is a három legjobb között. Őt pedig beválasztották az ACB liga második legjobb ötösébe.

„Mentálisan ez volt az egyik legeslegnehezebb szezon számomra. Nyilván a korábbi karrierem során is játszottam már irányító poszton, de nem egy olyan kaliberű csapatban, mondjuk mint a Barcelona. Hogy egész évben én voltam a kezdő irányító, a végén egy ilyen elismerés pozitív dolog."

Hanga célja, hogy a következő szezonban mindent megnyerjen a csapatával, amelynek már új edzője van az egykori legendás litván játékos, Sarunas Jasikevicius személyében.