Társoldalunk:

Nem értik a váci kézisek, hogy lett koronavírusos tíz játékos

2020.06.30. 20:13

Mint ismert, tíz játékosnak is pozitív lett a koronavírustesztje a női kézilabda NB I-ben szereplő Váci NKSE csapatánál. Kirsner Erika klubelnök az M1 aktuális csatornán hangsúlyozta, nem értik a történteket, valószínűleg a gyorstesztek nem mutatták ki a fertőzöttséget.

A pozitív teszteredményt kapott játékosok szinte teljesen tünetmentesek, de a szabályok szerint rájuk két hét karantén vár, ezért leghamarabb július 20-án kezdheti újra a csapat a közös munkát. Az újrakezdést újabb PCR-tesztek, valamint terheléses EKG és kardiológiai vizsgálatok előznek majd meg. 

Megpróbáltunk mindent megtenni, illetve azt hittük, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a vírus nálunk ne üsse fel a fejét"  - nyilatkozta Kirsner Erika klubelnök az M1 aktuális csatornán. A korábbi válogatott kézilabdázó az ujjbegyes gyorstesztekre, illetve a napi rendszerességű lázmérésre és a folyamatos kézfertőtlenítésre utalt.

Kirsner Erika, a váci női kézilabdacsapat elnökeForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Hangsúlyozta, nem értik a történteket, valószínűleg a gyorstesztek nem mutatták ki a fertőzöttséget.

"Nem tudom, lehet-e ennél többet tenni, mert minden nap PCR-teszttel nem lehet szűrni a lányokat, és karanténban sem lehet őket tartani. Nem mondhatjuk nekik, hogy költözzenek be, mint egy apácazárdába, és majd jövő májusban jöhetnek ki, amikor vége lesz a bajnokságnak. Sajnos meg kell tanulnunk ezzel együtt élni. Nagyon nehéz, mert számunkra a játékosok egészsége a legfontosabb" - magyarázta Kirsner.

A váci csapat jövő hétfőn kezdte volna a tényleges felkészülést a szeptember elején rajtoló szezonra. A klubelnök rávilágított, így hátrányuk lesz a többi csapattal szemben. 

"Nem tudom, a szeptember ötödikei rajtra készen fogunk-e állni, most azt mondom, hogy nem. Nem tudom, hogyan fogjuk tudni elkezdeni a bajnokságot" - mondta Kirsner.