Vágólapra másolva!
Tíz játékosnak is pozitív lett a koronavírustesztje a női kézilabda NB I-ben szereplő Váci NKSE csapatánál.

A klub keddi közleménye szerint a gárda május 25-én kezdte újra az edzéseket a pandémia okozta leállás után, az egyesület minden ajánlást és tanácsot betartva heti két alkalommal vérteszteket végzett, ami korábban mindenkinél negatív lett.

Tíz koronavírus-fertőzött a Vác női kézicsapatánál Forrás: facebook.com/vacinkse

A közlemény szerint ugyanakkor a múlt héten több játékosnál is jelentkeztek a tünetek - íz- és szagérzékelés-vesztés -, ezt követően PCR-tesztet végeztek a csapat tagjainál, és tíz kézilabdázónak is pozitív lett az eredménye.

A pozitív teszteredményt kapott játékosok teljesen tünetmentesek, de a szabályok szerint rájuk két hét karantén vár, ezért leghamarabb július 20-án kezdheti a csapat újra a közös munkát. Az újrakezdést újabb PCR-tesztek, valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előzik majd meg.

Az ügy kapcsán a Magyar Nemzet kérésére reagált a történtekre a Magyar Kézilabda-szövetség operatív igazgatója, Novák András.

„A Magyar Kézilabda-szövetség pontos és kiterjedt ajánlást adott az edzésekhez való visszatéréshez valamennyi sportszervezet részére az Országos Sportegészségügyi Intézet és a Magyar Olimpiai Bizottság, valamint az MKSZ Sportegészségügyi Albizottsága révén,

a Váci NKSE-vel történt egyeztetések alapján a klub az ajánlást messzemenőkig betartotta.

A járványhelyzet napról-napra változik, sajnos vannak kivédhetetlen szituációk, sorozatos negatív teszteredményeket pozitívak követhetnek. A szövetség Sportegészségügyi Albizottsága kiterjedten elemzi a klubok felkészülésének és a bajnokság megkezdésének feltételeit, hiszen kiemelten fontos a sportág szereplőinek egészsége.

Ha szükséges, új szabályozást fogunk kiadni, addig is pedig minden rendelkezésünkre álló eszközzel segítjük a klubokat."