Vágólapra másolva!
Az egészségügyi helyzet folyamatos és kiterjedt vizsgálatát követően és a csapatok, valamint a játékosok egészségét mindenek fölé helyezve, az Európai Kézilabda Szövetség bejelentette, hogy törli a női kézilabdázók Bajnokok Ligájának négyes döntőjét, amelyre 2020. szeptember 3-6. között került volna sor Budapesten.

A hírről a Magyar Kézilabda Szövetség Facebook-oldala számolt be, a fentiekkel egyetemben az egymérkőzéses negyeddöntőket is törölte az EHF. A döntést az EHF Végrehajtó Bizottsága videókonferencián hagyta jóvá pénteken.

A Magyar Kézilabda Szövetség, mint helyi szervező elkötelezett volt a FINAL4 előkészítésében, hogy ismét nagyszerű négyes döntőt láthassanak a szurkolók.

„Nem tudunk mit tenni, mint alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, és elfogadjuk az EHF-döntését, még akkor is, ha folyamatosan arra készültünk és azért dolgoztunk, hogy szeptemberben, vagy esetleg később meg tudjuk rendezni a BL-végjátékot" – emelte ki Horváth Gabriella, az MKSZ főtitkára. „Csalódottak vagyunk és nagyon sajnáljuk, hogy le kell mondanunk az eseményről, amely mind a Győri Audi ETO, mind a magyar szurkolók és a magyar kézilabda számára hagyományosan az év egyik csúcseseménye. Idén nem kerülhet rá sor, ami mindannyiunk számára fájdalmas, nehéz megbékélni a helyzettel."

A Bajnokok Ligája következő idényének csoportsorsolására július 1-jén 18 órától kerül sor Bécsben.