Vágólapra másolva!
Benedek Tibor családja azt szeretné, ha szűk családi körben búcsúzhatnának el a szerettüktől - írja a Bors.

Az egykori legendás játékos családja természetesen tisztában van azzal, hogy Benedek Tibort az országban mindenki szerette és tisztelte, ezért lehetőséget biztosít arra is, hogy a rajongók, az egykori sporttársak és tisztelői mind leróhassák kegyeletüket a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló előtt, akit az EMMI és a MOB is saját halottjának tekint.

Benedek Tiborra emlékeznek a Hajós Alfréd Sportuszoda bejárata előtt Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Bors információi szerint a sportoló családja maga kívánja finanszírozni a temetési ceremóniát, folynak az egyeztetések azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne megoldani, hogy egyszerre legyen zárt temetés és nyilvános megemlékezés is.

A jelenlegi szabályok szerint egyszerre 500 embernél több nem tartózkodhatna egy helyen, de valószínűleg azzal is tisztában vannak a szervezők, hogy lehetetlen lesz visszatartani majd az embereket attól, hogy egy adott helyszínen végső búcsút vegyenek a felejthetetlen sportolótól.

A hírek szerint a Margitsziget és a Komjádi uszoda előtti parkoló látszik esélyes helyszínnek. A döntés napokon belül megszületik. A nyilvános búcsúztató után a család zárt körben kívánja utolsó útjára kísérni a 47 éves korában hosszas betegség után, múlt csütörtökön elhunyt Benedek Tibort.