Június második felében fejezik be a spanyol kosárlabda-bajnokságot

Valencia Basket v Real Madrid Basket - Endesa League basket valencia basket BASKETBALL real madrid baloncesto real madrid basket indoor basket match basket players valencia basket club liga endesa endesa league semifinal round SQUARE FORMAT
General wiev of La Fonteta arena during Endesa league basketball in fourth semi-finals match between Valencia Basket and Real Madrid Basket played at Pabellon Fuente de San Luis. In Valencia June 9, 2016. (Photo by Jose Miguel Fernandez/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A szerdai online egyeztetésen a spanyol kosárlabda-bajnokságban szereplő, és még érintett klubok döntöttek a bajnokság befejezésének helyszínéről és időpontjáról.

Erre június 17. és 30. között Valenciában fog sor kerülni. Az időpontot és a helyszínt nem a 12 érintett csapat szavazta meg, hanem az ACB Liga vezetősége jelölte ki. Valenciára (a további jelöltek Almeríaa, Andorra, Gran Canaria, Madrid, Menorca, Navarra, Tenerife és Zaragoza voltak) azért esett a választás, mert itt a legjobbak a biztonsági feltételek, valamint elegendő pálya és szállás várja a csapatokat.

A valenciai La Fonteta csarnok lesz a torna központi helyszíne Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Miguel Fernandez/NurPhoto/Jose Miguel Fernandez

A tornán a március 8-i leállás szerinti első 12 helyezett csapat vesz részt, melyeket két darab hatos csoportba osztanak helyezésük szerint. Az alapszakaszt "megnyerő" (19 győzelem, 4 vereség), Hanga Ádámot is foglalkoztató FC Barcelona az A csoportba, míg a második (18-5) Real Madrid a B-be kerül.

A csoport: Barcelona, Iberostar, Retabet Bilbao, Baskonia, Unicaja, Joventut
B csoport: Real Madrid, Casademont Zaragoza, MoraBanc Andorra, Valencia, San Pablo Burgos, Herbalife Gran Canaria

A csoportokban minden csapat öt mérkőzést játszik, azaz egyszer találkozik valamennyi ellenfelével, majd az első két helyen végzett csapatok keresztbe játszással harcolnak a döntőért, ahol szintén egy mérkőzésen talál gazdára a bajnoki cím.