Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin elnök jóváhagyásával Oroszországban újranyitnak a központi edzőtáborok, és a különböző sportági válogatottak részvételével a legjobbak hétfőtől megkezdik a munkát, amelyet a koronavírus-járvány miatt kellett felfüggeszteni.

A négy nagy centrum közül elsőként népesül be a novogorszki bázis, ahol a korcsolyázók, az atléták és az öttusázók tréningezhetnek - jelentette a TASZSZ.

A hírügynökség beszámolója szerint az edzőtáborok újranyitására Oleg Maticin sportminiszter tett javaslatot online konferencia keretében, és az előterjesztésre igent mondott az orosz elnök. Putyin hangsúlyozta, hogy a nemzeti csapatoknak kiemelten fontos feladatuk a fegyelem betartása az edzőtáborokban, ahol szigorú egészségügyi óvintézkedésekkel kell megakadályozni a koronavírusos esetek számának növekedését.

Vlagyimir Putyin orosz elnök (jobbról a második) egy harcművészeti bemutatón Forrás: Sputnik via AFP/Evgeny Biyatov

A héten a hatóságok engedélyezték az Oroszországban dolgozó külföldi sportolók és edzők visszatérését, ám mielőtt ismét munkába állnának, 14 napos karanténon kell átesniük.

Oroszországban a TASZSZ jelentése szerint csaknem 3400-an haltak meg a pandémia következtében. A vírussal fertőzöttek száma pedig megközelítette a 336 ezret, ennél több esetet csak az Egyesült Államokban és Brazíliában regisztráltak.