Társoldalunk:

Darnyi volt a példaképe, Pastor jobbkeze lett, vezetőedző lenne

2020.05.17. 08:50

Öt nyelven beszél a Szeged férficsapatának másodedzője, aki 14 éves koráig úszásban jeleskedett, ám a családi hagyományoknak megfelelően végül kézilabdában futott be karriert. Marko Krivokapicsot sokan csak Juan Carlos Pastor jobbkezeként ismerik.

A 44. életévét a napokban betöltő zentai születésű szakemberrel a Nemzeti Sport készített interjút, amelyből kiderül, Krivokaopics számára nem jelent extra terhet a tolmács szerep, hiszen a vezetőedzőnek és a légiósok egy részének is ő fordít - tekintve, hogy öt nyelven beszél. Bár az elején még szenvedett a dologgal, most már élvezi, akárcsak az edzősködést.

Krivokapics gyerekkorában sokszoros országos úszóbajnok volt Jugoszláviában, Darnyi Tamás volt a példaképe, ám egy idő után a harmadik, negyedik, ötödik helyek is megszaporodtak, ő pedig nem akart a középmezőnyben végezni, így vízilabdázni, végül kézilabdázni kezdett. A negyedosztályban egy játékvezető figyelt fel a tehetségére, ő ajánlotta be egy elsőosztályú csapatnál. Végül 16 évesen igazolta le egy első ligás klub.

A jugoszláv háború nehézségei után szóba kerültek a légiós évek, Krivokaopics szerint Spanyolországban ment neki legjobban a kézilabda, ahol karrierje utolsó szakaszában már nem hitte volna, hogy tudnak neki újat mutatni, Pastornak és a Valladolidnak mégis sikerült. A spanyol edző segítőjeként hét évvel ezelőtt érkezett Szegedre, akit rendkívüli tisztel, és az egyik legjobbnak tartja, ám előbb-utóbb szeretné saját magát is kipróbálni vezetőedzőként.