Társoldalunk:

Két amerikai játékossal erősít a Sopron Basket

2020.05.15. 17:57

A Magyar Kupa-győztes Sopron Basket ügyvezetője, Török Zoltán pénteken este nyilvánosságra hozta a csapat keretét a 2020-21-es szezonra. Négyen távoztak, köztük két magyar is. Két amerikai kosárlabdázó érkezik a Sopronhoz.

A közleményben Török Zoltán ezt írta: Klubunk anyagi helyzetéről szólva el kell mondanom, hogy több negatív hatás is ért bennünket egyszerre, ami terveink újragondolására kényszerített bennünket. Még így is elképzelhető, hogy év közben további korrekcióra szorulunk, ami nagyon fájdalmasan is érintheti a szezonunk második felét."

Ami a távozókat illeti: elhagyta a csapatot az amerikai Candice Dupree, a szerb Alekszandra Crvendakics, valamint két magyar játékos: Dubei Debóra és Weninger Virág. 

Fegyverneky Zsófia csapatkapitányunk, Jelena Brooks, Tina Krajisnik, Határ Bernadett, Briann January, Czukor Dalma, Varga Alíz és Varga Sára szerződés-hosszabbítása már korábban bejelentésre került. Varga Kamillával is sikerült szerződést hosszabbítanunk, továbbá sportakadémiánk ifjú üdvöskéje, Pfeiffer Virág (3 éves kontraktussal) csatlakozik keretünkhöz. Mindössze két új érkezőt jelenthetek be Gabby Williams (francia útlevéllel) és Megan Walker személyében" - írta közleményében Török Zoltán.

A szakmai stáb változatlan maradt, a vezetőedző továbbra is Gáspár Dávid lesz.

A Sopron Basket 2020-2021-es kerete:
Fegyverneky Zsófia 1-2-es poszt
Briann January 1 (USA)
Varga Kamilla 1
Varga Sára 1
Pfeiffer Virág 2
Gabby Williams 2-3-4-1 (FRA)
Czukor Dalma 3
Megan Walker 3-4 (USA)
Varga Alíz 4
Jelena Brooks 4-5-3 (hazai nevelés)
Határ Bernadett 5
Tina Krajisnik 5 (SRB)

vezetőedző: Gáspár Dávid
edző: Laczka Miklós
erőnléti edző: Szegedi Róbert
mentor: Stevan Karadzic