Társoldalunk:

Két olimpiai érmes kézilabdázó is bejelentette visszavonulását

2020.05.15. 22:04

Két olimpiai érmes kézilabdázó, a svéd Kim Ekdahl Du Rietz és a horvát Damir Bicanic is bejelentette visszavonulását.

A 30 éves Kim Ekdahl Du Rietz már másodszor döntött úgy, hogy felhagy a játékkal. Először 2017-ben vonult vissza, vett egy kombi autót, és kilenc hónap alatt bejárt 15 országot. Ezt követően meggondolta magát, 2018-ban visszatért a német Rhein-Neckar Löwen csapatába - amelyet 2012-től erősített -, majd a Paris Saint-Germainbe igazolt, és 2014 után újra pályára lépett a svéd válogatottban.

A L'Equipe című francia sportnapilap cikkéből kiderül, hogy a remek balátlövő a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat is Párizsban vészelte át, a mandarin nyelvet tanulmányozta, mert egy hongkongi egyetemen szeretne tanulni.

Damir Bicanic és Kim Ekdahl Du Rietz is visszavonultForrás: Origo

A 2012-es londoni olimpián ezüstérmes sportoló eddig is gyakran elmondta: soha nem a kézilabdázás volt az egyetlen ambíciója.

A horvát balátlövő, Damir Bicanic két időszakban is erősítette a PPD Zagreb csapatát, de a spanyol Ademar León és a francia Chambéry együttesével is nyert trófeákat. A válogatott tagjaként a londoni olimpián és a 2012-es Európa-, valamint a 2013-as világbajnokságon bronzérmes, a 2010-es kontinenstornán ezüstérmes volt.