Vágólapra másolva!
A versenyrendszerek leállása alatt az Euroliga honlapján a FIBA szakírói összegyűjtötték az elmúlt évtized legnagyobb meglepetéseit a sorozatból. A hét kiemelt eseményt a szurkolók rangsorolhatják.

A FIBA összeállításába bekerült a Sopron Basket 2018-as döntős szereplése. Külön kiemelve a Yakin Dogu Universitesi elleni elődöntőt és Jelena Brooks felejthetetlen tripláját. Ezt a sorozat egyik legemlékezetesebb pillanatának titulálva, írja a Wbasket.hu szakportál.

A Sopron Basket–Yakin Dogu mérkőzés összefoglalója:

Az összeállításban három győztes menetelés szerepel. 2011-ből a Salamanca sikere, 2014-ből a Galatasaray diadala és a 2015-ös bravúr az USK Prahától. Ezen felül a Rivas Ecopolis 2012-es fináléba kerülését is láthatjuk.

A fentieken túl szerepel a hét eseményt felvonultató összeállításban két olyan alapszakasz meccs is feltűnik, ahol az aktuális kiscsapat sikere előzetesen nem volt benne a levegőben. A 2011/2012-es szezonban a VICI Aistes legyőzte a későbbi győztes Ros Casares Valenciát, idén pedig a TTT Riga az UMMC Jekatyerinburgot.

A meglepetéseket a szurkolók állíthatják rangsorba a FIBA honlapján.

Egy korábbi összeállításban a magyar női 3x3-as válogatott 2019-es vb-negyeddöntőjét választotta be a szervezet minden idők tíz legjobb 3x3-as mérkőzése közé.

Magyar meccs is van minden idők legjobb 3x3-as találkozói között - videó

A koronavírus-járvány miatt kényszerszünetben a sportág nemzetközi szövetsége (FIBA) különböző összeállításokkal szórakoztatja a kosárlabda rajongókat. Így összeszedték minden idők tíz legjobb 3x3-as mérkőzését is, amelyek között az ötödik helyre sorolták be a 2019-es világbajnokság Magyarország-Spanyolország negyeddöntőjét, számol be a magyar szövetség (MOKSZ) hivatalos oldala.