Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége csütörtökön befejezetté nyilvánította a 2019/20-as hazai bajnoki és kupasorozatokat. Szűcs Ernő Péter, a MOL-Pick Szeged igazgatóságának elnöke elmondta, nem harcoltak a bajnoki címért, míg Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója sem akarta, hogy bajnokot hirdessenek.

Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, a szerdai szövetségi egyeztetésen a szegediek is kezdeményezték az idény azonnali befejezését, mert nem látják reális esélyét a folytatásnak. Hozzátette, azzal is egyetértenek, hogy a tavalyi két BL indulót nevezze az MKSZ a következő idényben is.

Elmondása szerint minden külföldi játékosuk Szegeden marad, egyéni edzésterv alapján készül, senki nem utazik haza, mert például Spanyolországban súlyosabb a járványügyi helyzet, mint Magyarországon.

"Nehezen tudom elképzelni, hogy az európai szövetség olyan döntést hoz, hogy folytatják a Bajnokok Ligáját"

- szögezte le Szűcs Ernő Péter.

Nagy László, az MKSZ elnökségi tagja, a Telekom Veszprém sportigazgatója szintén az M1-en úgy fogalmazott, nagyon méltánytalan döntést kellett meghozniuk, de törekedtek rá, hogy minél kisebb károkat okozzanak a kluboknak. Elárulta, hogy a veszprémiek sem ragaszkodtak ahhoz, hogy bajnokot hirdessenek, hiszen ez nem lenne sportszerű.

"Egyik játékosunkat sem érte váratlanul, hogy ez a döntés született, elfogadták. A legrosszabb a bizonytalanság volt.

- nyilatkozta.

Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója Fotó: Mudra László - Origo

A korábbi 209-szeres válogatott kézilabdázó hozzáfűzte, szerinte elsősorban a német államtól függ, megrendezhető-e augusztus 22-23-án Kölnben a férfi BL négyes döntője.

"Meggyőződésem, hogy utolsóként lesznek engedélyezve ismét azok a rendezvények, amelyek nagy csoportosulással járnak"

- magyarázta.

Rupp István, az MKSZ versenyigazgatója a szövetség honlapján közölte, a következő idény versenykiírását még nem tudják elfogadni és közzétenni, hiszen nem ismerik a bajnoki rajt és a fordulók időpontjait. Előbbit befolyásolja a járvány, míg az összes forduló időpontját csak a nemzetközi versenynaptárhoz alkalmazkodva lehet meghatározni, ami viszont szintén változhat a járvány miatt.

"Nem tudjuk még, mi lesz az elmaradt válogatott és európai kupamérkőzésekkel, milyen versenyek, selejtezők csúsznak át a következő idényre. Ezek ismerete nélkül egyelőre nem lehet felelős döntést hozni a jövő évi hazai versenynaptárról" - szögezte le.