Vágólapra másolva!
A Ferencvárosnál egyelőre még nem tárgyalnak a fizetésekről a sportolókkal, és bíznak benne, hogy nem áll elő olyan helyzet majd, hogy erre szükség legyen. De ha mégis, Nyíri Zoltán szerint akkor is találnak majd olyan kompromisszumot, ami mindenki számára elfogadható lesz. Többek között ezekről is beszélt a Ferencváros ügyvezető alelnöke a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

A bérekkel és légiósok helyzetével kapcsolatban elárulta a klubvezető, hogy a jégkorong-bajnokságot lefújták, és mivel már csak két hét volt hátra, a légiósókat hazaengedték. A többi bajnokságot felfüggesztették, azok nem kerültek még lezárásra.

A Ferencvárosnál egyelőre még nem tárgyalnak a fizetésekről Forrás: fradi.hu

„Ezért azt gondolom, a Ferencváros nem kapkod, nem szeretne idő előtti döntéseket hozni. A sportolóim önmaguktól, az első pillanattól kezdve már 30 millió forintot jótékonykodtak, bár nem szeretem ezt a szót használni, mert ez nem jótékonykodás, hanem valaki megbecsülése. A mostani havi fizetésükből már hozzájárultak maguktól, ezért pillanatnyilag a fizetési tárgyalás nem téma a Ferencvárosnál. Valóban gondolkodunk azon, beszélünk több szakosztállyal is, többen a vezetőségből, hogy amennyiben ez egy hosszútávú helyzet lesz, és elnyúló megoldást kell találnunk erre a helyzetre, akkor biztos vagyok benne, hogy nálunk a Ferencvárosnál lévő sportolók és edzők is átérzik ezt, és nem hiszem, hogy komoly probléma lenne egy olyan ésszerű megoldást találni közösen, ahol mindenki elfogadható kompromisszumot köt" – árulta el a vezető, aki elmondta, folyamatos újratervezés van, mert ezt még soha nem csinálta senki.

A helyzetből kifolyólag nem tudnak a sportvezetők sem hosszútávon előre tervezni. A Ferencváros szakosztályainál egyébként nem tudnak fertőzött sportolóról. Elárulta, reménykedik benne, hogy május végén-júniusban a futball-, a vízilabda- és a kézilabda-bajnokság újra elindulhat, és le tudják játszani a további mérkőzéseket, akár zártkapusan is.

A teljes beszélgetés ide kattintva érhető el.