Vágólapra másolva!
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Faragó Tamás a Magyar Nemzetnek adott hosszabb interjút, melyben a szabadon felhasználható oktatóvideójáról, a sport helyzetéről és a mindennapjairól is beszélt.

„– Bezárt a sportvilág, de azért akadnak érdekes események. Önt is a jelöltek között emlegették, végül Monspart Sarolta került Székely Éva megüresedett helyére a Nemzet Sportolói közé. Legyezte a hiúságát, hogy akár önre is eshetett volna a választás?

– Nem. Azt gondolom, tévedésben vannak a szavazók.

Nagyon régóta a nemzet sportolója vagyok, nincs szükségem arra, hogy a címre jelöljenek.

Ráadásul csapatsportágban szerepeltem, a csapattársaim nélkül nem érhettem volna el a sikereimet. A választások kimenetele mindig bizonytalan és nem mentes az érdekektől, ezért is fontosabb nekem az, amit a vízilabda rajongói gondolnak rólam.
...
– A szavaiból burkolt kritikát olvashatunk ki a mai pólóról?

– Akár.

Ma az edzések hetven százaléka a fizikai felkészülésről szól, miközben a póló mégiscsak labdajáték, a technikai, szellemi fölény legalább olyan fontos, mint a fizikai. De elég idős és bölcs vagyok már ahhoz, hogy ne akarjam megváltoztatni a világot.

A vízilabda egyre nehezebben tud megfelelni a XXI. század követelményeinek. A filmet kedvcsinálónak szántam, nem nárcisztikus magamutogatásnak. József Attila soraival ajánlhatnám. Csak az olvassa versemet, ki ismer engem és szeret."

A teljes interjú a lenti linken érhető el.

Már régóta a nemzet sportolója | Magyar Nemzet

Két hete azzal köszönt el, ha majd elfogynak a konzervek, persze, sorra kerülhet a Faragó Tonó is. Szerencsére ennyire nem súlyos a helyzet, pláne nem önre nézve. Faragó Tamás nem lehet lepattanó... - A celeb attitűd távol áll tőlem, sőt elutasítom. Olyan figura vagyok, akiről az embereknek határozott véleményük van, ahogy általában nekem is ...