Vágólapra másolva!
Új sorozatot indít a Sport TV "Kézivezérlés extra" címmel, amelyben klubvezetők mesélnek a viszontagságos mindennapjaikról. Az első részben dr. Szűcs Ernő Péter, a MOL-Pick-Szeged elnöke beszélget a műsor házigazdáival, Ágai Kis Andrással és Borsos Attilával, és egyáltalán nem rejti véka alá csalódottságát a szegedi játékosok hozzáállása miatt.

A klubvezető elmondta, nem volt még soha senki ilyen helyzetben, mint a mostani, ami a sport szempontjából súlyosabb, mint a 2008-as gazdasági válság időszaka volt. Akkor legalább sportolni lehetett a gazdasági válság mellett, de most a játékosok nem tudják elvégezni azt a feladatot, amire szerződtek. „Azt gondolom, hogy ebben a helyzetben nem csak a társadalomban, de a sportban is mindenkinek össze kellene fogni.

Hiszen ez nem egy extra 2-3 hetes holiday, hanem ez egy nagyon súlyos probléma, aminek ezernyi szegmense van, a szponzoroktól elkezdve a nézőkig, a szerződésekig, a televíziós jogdíjakig. Ez egy nagyon komplex probléma, amivel még soha senki nem szembesült, vagyis bocsánat, legalábbis amióta én a sportban vagyok."

Szűcs Ernő elmondta, az első hetek azzal teltek, hogy megpróbálták felmérni, hogy milyen következményei lehetnek ennek a helyzetnek. Úgy érzi, a játékosokkal folytatott egyeztetések végén nem a klub számára legelőnyösebb megoldás született, amit annak tud be, hogy "a játékosoknak túl sok súgójuk van (...) hallgatnak ők mindenféle tanácsadókra nagy valószínűséggel". A klubelnök azt is nehezményezi a nehéz helyzetben egyetlen játékosügynök sem kereste meg őket, hogy közös erővel próbálják rendezni a helyzetet.

A teljes műsor itt megtekinthető: