Nyolcas döntőt rendezne a kézilabda-BL-ben a korábbi magyar szövetségi kapitány

Horizontal BUST HEADSHOT POINTING FINGER
Kielce's head coach Talant Dujshebaev gestures during the handball EHF Champions League third place match between Barca Lassa and PGE Vive Kielce in Cologne, western Germany, on June 2, 2019. (Photo by INA FASSBENDER / AFP)
Vágólapra másolva!
Talant Dujshebaev, a lengyel PGE Vive Kielce vezetőedzője azt javasolja: négyes helyett nyolcas döntő zárja le az idényt a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A szezon a csoportkör után, az egyenes kieséses szakasz első fordulója előtt szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt. Az európai szövetség (EHF) később úgy döntött, hogy a negyeddöntőbe jutásért június elején játsszanak a csapatok, a negyeddöntőre június 22-28. között kerüljön sor, a kölni négyes döntőt pedig augusztus 22-23-án rendezzék.

Az új időpontok kihirdetése óta számos kritikát kapott az EHF, mivel július 1-jén sok játékos klubot vált, másrészt a legjobbaknak szinte egyáltalán nem lenne nyári szünete.

"Rendkívül nehéz lesz júniusban lejátszani a nyolcaddöntőt és a negyeddöntőt is. Nem hozna reális eredményeket. Sokkal jobb lenne, ha a nyolcaddöntők után nyolcas döntőt rendeznének Kölnben. Ez lenne a legjobb megoldás, és biztosítaná a tisztességes játék feltételeit" – mondta Talant Dujshebaev, a lengyel bajnok Kielce vezetőedzője.

A negyeddöntőbe jutásért a MOL-Pick Szeged a címvédő északmacedón Vardar Szkopje, a Telekom Veszprém pedig a lengyel Orlen Wisla Plock együttesével találkozik. A két magyar csapat azonos ágon van, vagyis továbbjutás esetén a nyolc között egymással játszanának.