Vágólapra másolva!
Domen Makuc - a mértékadó Handball Planet információi szerint - a Barcelona kézilabdacsapatában folytathatja pályafutását.

Az egyik legtehetségesebb irányítónak tartott szlovén fiatalt sokan Ivano Balichoz hasonlítják - nem ok nélkül. A 2000. július 1-jén született kézilabdázó már 17 évesen bemutatkozhatott a Celje színeiben a Bajnokok Ligájában. Első gólját is ennyi idősen szerezte 2017 októberében a legrangosabb európai kupában, amikor egy Kielce ellen megnyert mérkőzésen a lengyel Michal Jureckit kicselezve lőtt a kapuba.

Tehetségéről mindent elmond, hogy 18 évesen tagja lehetett annak a nála eggyel idősebb szlovén juniorválogatottnak, amelyik 2018 nyarán hazai pályán megnyerte az Európa-bajnokságot.

A Celjében egyre több játéklehetőséget kapott az elmúlt időszakban, és nem okozott csalódást. A járvány miatt félbeszakadt 2019-20-as idényben már 17 gólt szerzett, valamint számos gólpasszt kiosztott.

Domen Makuc az egyik legtehetségesebb fiatal irányító Forrás: EHF CL, Facebook

Remek teljesítményére felfigyelt a kilencszeres BL-győztes Barcelona is. Szerződtetése állítólag azon múlik, hogy a katalánok legendás irányítója, Raúl Entrerrios a nyári olimpia halasztása miatt folytatja-e még egy szezon erejéig. Ha igen, Makuc csak 2021 nyarán szerződhet a sztárcsapathoz. Lekésni akkor sem fog semmiről, elvégre akkor még mindig csak 21 éves lesz.

A Barcelona nyári igazolásai között van egy másik szlovén fiatal is: a szlovén Blaz Janc jobbátlövőként és jobbszélsőként is megállja a helyét. A 23 éves játékos a Kielcéből érkezik, hogy átvegye a szívproblémái miatt visszavonuló Victor Tomás pozícióját. Wael Jallouz a francia bajnokságból tér vissza Xavi Pascual csapatába, hogy pótolja a Füchse Berlinbe távozó balátlövő, Lasse Andersson helyét.