Danyi Gábor napi kapcsolatban van a győri kézilabdázókkal

Győr - FTC női kézilabda kézi
Danyi Gábor vezetőedző nincs könnyű helyzetben a szombati meccs előtt
Vágólapra másolva!
Danyi Gábor vezetőedző a kényszerszünet ellenére napi kapcsolatban van a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának játékosaival.

A szakember csütörtökön a Kossuth Rádióban elmondta, hogy Holanek Zoltán erőnléti edzővel rendszeresen egyeztetik, melyik héten milyen jellegű munkát szánnak a játékosoknak. A körülmények miatt a hangsúly elsősorban a futómunka mennyiségén és intenzitásán, illetve az otthon végezhető sajáttestsúlyos gyakorlatokon van. A feladatokat személyre szabottan elküldik a kézilabdázóknak, akik videóban jelzik vissza, ahogyan elvégzik azokat. "Én ezen kívül is tartom a kapcsolatot a lányokkal, rendszeresen törődöm velük, érdeklődöm a hogylétük felől, szerintem ez minden csapatnál így működik" - nyilatkozta Danyi, aki hangsúlyozta, kifejezett kérésük a játékosok felé, hogy akkor is mutassanak példát, amikor fokozottabb összefogásra van szükség, és ne menjenek közösségbe.
Bartha Csaba klubelnök elárulta, a magyar szövetség (MKSZ) illetékeseivel és a többi klub vezetőivel is naponta több órát beszélnek arról, hogy "mi a helyes és követendő irány, hiszen ez nagyon nehéz kérdés". Hozzáfűzte, nagyon bízik benne, hogy nem veszítenek el sok támogatót a nehéz gazdasági helyzet miatt.

Az MKSZ egyelőre nem közölte, jelenlegi tervei szerint mi lesz a sorsa a bajnokság és a Magyar Kupa mostani idényének, az európai szövetség (EHF) viszont szerdán bejelentette, hogy mindenképpen szeretné pótolni a koronavírus-járvány miatt elhalasztott mérkőzéseket. A győriekre a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a román CSM Bucuresti csapata várna június 15-21. között. A bukaresti klub szerdán a honlapján közölte, hogy felfüggesztette a működését, és a vészhelyzetre tekintettel csak az országos átlagfizetés 75 százalékát adja a játékosainak. Román sajtóértesülések szerint még ennél is súlyosabb a helyzet: mivel már több mint kilencven nap telt el az utolsó kifizetések óta, vagyis bármelyik játékos kérvényezheti szerződése felbontását.

Danyi Gábor napi kapcsolatban van a győri kézilabdázókkal Forrás: Origo - Koncz Márton

Danyi Gábor a romániai hírekre reagálva úgy fogalmazott: nem csak a mostani sajnálatos járvány idején, hanem "békeidőben" is elég zajos a CSM Bucuresti háza tája, tavaszra azonban - jó eredményeikkel - visszatértek a nemzetközi elit vérkeringésébe. "Fizetési problémáik számomra nem jelentenek meglepetést, hiszen a kézilabdás berkekben köztudott, hogy eléggé érdekesen gazdálkodnak, állandóak a tartozások. Mindenképpen sajnálatosnak tartanám, ha ez a bejelentés százszázalékosan igaz lenne, és a klub teljesen eltűnne a sportág palettájáról, hiszen nem jó, ha egy bázis megszűnik, akármekkora ellenfelek vagyunk" - magyarázta.

A május 9-10-re tervezett budapesti négyes döntő új időpontja szeptember 5-6. lehet, de azt egyelőre Danyi, illetve Bartha sem tudja, milyen szabályok lesznek érvényesek, vagyis a nyáron lejáró szerződésű játékosok az előző vagy az új csapatukat erősítik majd ezen a tornán.