Törlik az amatőr focibajnokságokat Angliában, fizetéscsökkentés az NBA-ben

fbl Horizontal panoramic
Mintha nem is lett volna bajnokság az Angol amatőr ligákban
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt továbbra is számos sportesemény marad el világszerte, a labdarúgó Bundesliga négy topklubja pedig 20 millió eurós szolidaritási alapot hozott létre.

Elhalasztották a gyorsaságimotoros-világbajnokság május 3-ra tervezett jerezi futamát, amely a versenynaptár többszöri átszervezését követően Moto GP-ben a szezon nyitóversenye lett volna. Az idei kiírásában az idény katari nyitányán, március 8-án csak a Moto2 és a Moto3 küzdelmeit rendezték meg, a soron következő thaiföldi, texasi és argentin viadalt viszont már őszre halasztották. A következő futam a naptárban a május 17-i, franciaországi esemény, amelynek megrendezése ugyancsak bizonytalan.

A világ egyik legnagyobb autóversenyét, az Indy500-at a világjárvány miatt május 24-ről augusztus 23-ára halasztották. A viadalra 300 ezer érdeklődőt vártak.

Az Angol Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy a nem profi osztályokban, azaz az ötödosztálytól nem fejezik be a bajnokságokat.

A pontvadászatok eddigi eredményeit törlik, azaz feljutó és kieső csapat sem lesz.

Mintha nem is lett volna bajnokság az Angol amatőr ligákban Forrás: AFP/Adrian Dennis

Elhalasztották a para atlétikai Európa-bajnokságot, amelyre június 2-7. között került volna sor Bydgoszczban. A szervezők egyelőre nem jelöltek ki új időpontot, csak annyit közöltek, céljuk, hogy még idén sor kerüljön az eseményre. A lengyel városban körülbelül hatszáz atléta küzdött volna a tokiói paralimpiai kvótákért.

A Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (FISU) döntése értelmében augusztus végéig mind a 13 sporteseményüket törölték, így nem rendezik meg Magyarországon az amerikaifutball, valamint a triatlon világbajnokságát sem. Az amerikaifutballosok Székesfehérváron találkoztak volna június 4-14. között, míg a triatlonosok Kecskeméten június 27-28-án. A Magyar Amerikaifutball Szövetség (MAFSZ) honlapján közölte: az elnökség a székesfehérvári partnerekkel közösen az év második felében egyeztetést kezdeményez a FISU-val, hogy később lehetséges lesz-e Magyarországon megrendezni az eseményt.

A FISU közleménye szerint törekedni fognak rá, hogy az elmaradó események legalább egy részét meg tudják rendezni jövőre, de ez az érintett sportágak nemzetközi versenynaptárától és a tokiói olimpiától is függ majd.

A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) elhalasztotta vegyes váltók olimpiai kvalifikációs versenyét. Az eseményre eredetileg a kínai Csengtuban került volna sor május 9-én, de február végén áthelyezték Valenciába, május 1-re, ám csütörtökön kiderült, hogy ott és akkor sem lehet megtartani. Az ITU a május 2-re tervezett valenciai világkupaversenyt is elnapolta, ez a vk-sorozat hetedik állomása, amelyet el kellett halasztani.

A jelenleg szünetelő észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) pedig száz vezető beosztású alkalmazottjának húsz százalékkal csökkentette a fizetését, így az elsőszámú irányítóét, Adam Silverét is.

Adam Silver fizetése is csökkent Forrás: AFP/2017 Getty Images/Ronald Martinez

A labdarúgó Bajnokok Ligája jelenlegi idényének négy német résztvevője, a Bayern München, a Borussia Dortmund, az RB Leipzig és a Bayer Leverkusen 20 millió eurós (7,15 milliárd forintos) szolidaritási alapot hozott létre a Bundesliga első- és másodosztályában szereplő klubok pénzügyi válságának áthidalására.

Játékosok, szurkolók, illetve a média képviselői nélkül, csupán virtuálisan tartják meg április 17-én az észak-amerikai profi női kosárlabdaliga (WNBA) amatőr játékosválasztását, a draftot. Korábban a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) is úgy döntött, hogy az eseményt egy televíziós stúdióban rendezik meg.