Vágólapra másolva!
Gereben Lívia, a szekszárdi női kosárcsapat játékosa elkeseredett a koronavírus-járvány miatt. A leukémiából gyógyuló 20 éves kosaras úgy tervezte, hogy a rájátszás mérkőzésein már a szekszárdi sportcsarnokban szurkol csapattársainak, a járvány azonban átírta a terveit.

„A legutóbbi kontrolleredményem nagyon biztató, nagyon jóra sikerült, ami megnyugvással tölt el lelkileg, és fizikálisan is egyre jobban érzem magam – mondta a teol.hu-nak Gereben Lívia, akinél tavaly májusban diagnosztizáltak leukémiát. A 20 éves bedobó elmondta, minden értéke a normál tartományban van. Az erőnléti állapotán is látszik, hogy egyre jobban van, otthon edz, sétál a környéken, és napról napra erősebbnek érzi magát.

Gereben Lívia a magyar válogatott egyik legnagyobb tehetsége Forrás: fiba.com

Gereben Lívia úgy tervezte, hogy áprilisban tér vissza a kosárcsapatához.

„Rákos megbetegedésnél, transzplantációt követően öt év tünetmentesség kell ahhoz, hogy az orvosok kimondják, a beteg meggyógyult. Kontrollvizsgálatokra ezt követően is járnom kell majd, de nem olyan gyakran, mint most, jelenleg ugyanis hetente járok vizsgálatokra.

A 20 éves kosaras éppen a visszatérésére készült, azonban a koronavírus miatt továbbra sem élheti az életét.

„A betegség miatt már tíz hónapja vagyok elzárva a külvilágtól, és ahogy említettem, éppen most kezdhettem volna el újra élni. Mielőtt visszaköltöztem volna Szekszárdra, a családommal is elutaztam volna Ausztriába egy kicsit kikapcsolódni. Így viszont maradnak a monoton mindennapok.

Lassan százhetven napja vagyok karanténban.

Reggel felkelek, orvosi előírásra ilyenkor mindig meg kell mérnem a testhőmérsékletemet és a vérnyomásomat, de ágyneműt is sűrűn kell még cserélnem. A délelőtt az edzéssel megy el, a csapat erőnléti edzője által összeállított programot csinálom végig, ez el szokott tartani az ebédig. Van, hogy besegítek a főzésbe is, de akkor is a kisebb feladatokat, mint a krumpli- vagy zöldségpucolást és szeletelést vállalom magamra. A séta fontos orvosi előírás, ezért délutánonként el szoktunk menni valahova a közelbe, sőt most már a kutyákkal együtt mehetünk, de van olyan is, hogy távolabbi helyekre kirándulunk, ahol azért még kevés emberrel találkozhatok. Ha elfáradok, akkor délután pihenés, egyébként sorozatnézés és a barátokkal, csapattársakkal való beszélgetés a program."

Gereben Lívia élete harcát vívja Forrás: Sputnik/Pavel Lisitsyn

A magyar válogatott játékos ígérgetni nem szeretne, de a tervei között szerepel, hogy a következő szezonban visszatér az az Atomerőmű KSC Szekszárd kosárcsapatába.

Ha a pozitív oldalát szeretném megfogni ennek a helyzetnek, akkor azt mondom, így kevésbé van meg az a csábítási faktor, hogy játszani szeretnék már. Ha menne a bajnokság, sokkal nehezebb lenne elviselni" – tette hozzá Gereben Lívia, aki végezetül elmondta, hogy a karantén abból a szempontból sem hátrány számára, hogy a fizikai és az egészségi állapota tovább tud erősödni, ahogy az immunrendszere is, így kevésbé lesz veszélyeztetve a közösségben.