A Juve és a Real csatára sem maradt karanténban, tíz fertőzött az olasz focicsapatban

Horizontal
Gonzalo Higuain (balra) nem tartotta be a házi karantén előírásait
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt továbbra is sporteseményeket halasztanak el vagy törölnek világszerte, illetve speciális intézkedéseket hoznak. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a válogatók kivételével minden versenyt törölt május 31-ig a koronavírus-járvány miatt, míg az angol labdarúgó-bajnokságot legkorábban csak április végén folytathatják.

Az Angol Labdarúgó-szövetség, a Premier League, az Angol Futball-liga, a Profi Labdarúgók Szövetsége és a Ligamenedzserek úgy határoztak, hogy április 3-ról április 30-ig meghosszabbítják az angol focibajnokság szüneteltetését. A Premier League honlapján megjelent közleményben tudatták, hogy továbbra is azon dolgoznak, hogy módot találjanak a bajnokság biztonságos befejezésére. Az FA támogatta a 2020-as Európa-bajnokság elhalasztását, hogy ezzel is helyet teremtsen a versenynaptárban annak érdekében, hogy a hazai bajnokságok és az európai kupaküzdelmek is befejeződhessenek, ezzel is megőrizve integritásukat.

Jürgen Klopp csapata 25 pont előnnyel vezeti a bajnokságot Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A válogatók kivételével minden versenyt törölt május 31-ig a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a koronavírus-járvány miatt csütörtökön. Az MKKSZ közösségi oldalán megjelent rendelkezés szerint a törlés érinti a május közepére tervezett maratoni országos bajnokságot is. A Schmidt Gábor szövetségi elnök által aláírt dokumentumból kiderül, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel a felnőtt, az utánpótlás és a parakenu felkészülési programokat is átdolgozzák, ennek részeként változik az olimpiai és paralimpiai válogatás menetrendje is.

A Premier League-ben szereplő Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovich a csapat stadionja melletti szállodájának szolgáltatásait felajánlotta a londoni egészségügyi dolgozóknak. Hasonlóan tett saját hoteljével kapcsolatban a Manchester United két korábbi játékosa, Ryan Giggs és Gary Neville.

Az Egyesült Államokban helyi idő szerint március 11-én az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) vezetősége leállította az aznapi mérkőzéseket, mert a liga egyik játékosának pozitív lett a koronavírustesztje.

A folyamatban lévő meccsek még lemehettek, de a többi találkozó elmaradt. Most úgy néz ki, hogy ezeket az összecsapásokat lejátszhatják.

A Forma-1 történetének egyetlen magyar pontszerzője, Baumgartner Zsolt az F1 jelenlegi mezőnyével ellentétben autóba ült a múlt hétvégén lemondott idénynyitó helyszínén. Hazatérése után önkéntes karantént vállalt, közben az Ausztrál Nagydíj törlését kiváltó McLaren szerelői jól vannak.

Az amerikai baseballbajnokságban (MLB) szereplő Cincinnati Reds közölte, hogy az arizonai edzőközpontjuk egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírustesztje.

A koronavírus-járvány miatt májusról június végére helyezték át a tokiói olimpia karatés kvalifikációs tornáját, amelyre eredetileg május 8-10-én került volna sor Párizsban.

A Budapest Honvéd labdarúgócsapata csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott Giuseppe Sannino vezetőedzővel és stábjával - olvasható a klub honlapjának beszámolójában, amely - bár konkrétan nem nevezi meg - a koronavírus-járvánnyal indokolta a döntést, mivel a "kialakult helyzetre" hivatkozik.

Giuseppe Sannino remek munkát végzett a Honvéd csapatánál Forrás: honvedfc.hu

Törökországban csütörtökön felfüggesztették a labdarúgó-, a kosárlabda- és a röplabda-bajnokságot a koronavírus-járvány miatt. Mehmet Muharrem Kasapoglu ifjúsági és sportminiszter csütörtökön találkozott a három sportági szövetség vezetőivel, majd bejelentette a további küzdelmek szüneteltetését.

A szerb hatóságok eljárást indítottak a Real Madrid labdarúgója, Luka Jovic ellen, miután elhagyta a koronavírus-járvány miatt kijelölt karantént.

A Juventus csatára, Gonzalo Higuaín megpróbálta elhagyni a várost.

Az argentin focistának két koronavírusos csapattársa is van, Daniele Rugani és Blaise Matuidi személyében, ennek ellenére a csatár útnak indult, a családjával együtt.

Gonzalo Higuaín (balra) nem tartotta be a házi karantén előírásait Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

Tíz koronavírusos megbetegedést regisztráltak az olasz Fiorentina labdarúgóklubnál. Az Egyesült Államokban tartózkodó klubtulajdonos, Rocco Commisso csütörtökön elmondta: a játékosok közül az olasz Patrick Cutrone, az argentin German Pezzella és a szerb Dusan Vlahovic tesztje is pozitív lett. A tíz érintett közül hárman vannak kórházban.

TOVÁBBI HÍREINK A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATBAN, A SPORT VILÁGÁBAN MÁRCIUS 19-ÉN, CSÜTÖRTÖKÖN:

A súlyemelők áprilisra tervezett kontinentális csúcsversenyei közül utolsóként a pán-amerikai bajnokságot is elhalasztották. Az eseményt a Dominikai Köztársaság fővárosában, Santo Domingóban rendezték volna meg április 14. és 24. között. Az új időpontról később határoznak.

A japán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő klubok megállapodtak abban, hogy a mostani szezon végén az utolsó két helyezett nem esik ki. A döntést azért hozták meg, mert a japán bajnokságban csak egy fordulót tudtak lejátszani, mielőtt február 23-án félbeszakították volna azt a járvány miatt.

Az orosz bázisú jégkorong-bajnokság (KHL) rájátszásában állva maradt AK Barsz Kazany azzal fordult a liga vezetéséhez, hogy az április 10-ig elrendelt szünet helyett törölje a szezon hátralévő részét, és ne hirdessen győztest.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elhalasztotta a műugrók tokiói világkupaversenyét, valamint a műúszók szintén a japán fővárosba tervezett olimpiai kvalifikációs viadalát.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön elhalasztotta az U17-es korosztály férfi és női Európa-bajnokságát.

A svájci labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Sion sajtóértesülések szerint előzetes értesítés nélkül felbontotta több játékosának a szerződését. A Blick című napilap arról írt, hogy Christian Constantin, az egyesület elnöke "nyomós okokra" hivatkozva, a futballisták "magas fizetése miatt" döntött így. A játékosok érdekvédelmi szövetsége azonnal bejelentette, hogy válaszlépésre készül.