Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag az egész világon leállt az élsport. Mi viszont megtaláltuk azt a magyar élsportolót, akinek a jelenlegi helyzetben is játszania kell. Meg repülnie - keresztül-kasul Oroszországban.

Szinte hihetetlennek tűnt, amikor megnéztem az orosz férfi röplabda-bajnokság eredményeit. Azt láttam, hogy a pontvadászat nem szünetel, hogy a csapatok továbbra is játékban vannak. Hogy a szibériai Fakel Novej Urengojnak szombaton hazai pályán meccset kell játszania a Jenyiszej Krasznojarszk ellen.

mondta el az Origónak Pádár Krisztián. A magyar átló csapata, a Novej Urengoj március 15-én, vasárnap Krasznojarszkban játszott és vesztett 3-2-re. Ennek a pároscsatának a második felvonására kerül sor most szombaton Novij Urengojban.

A magyar sportoló sorsa most nem a saját kezében van. "Az orosz bajnokságból már csak három hét van hátra, ezt ki lehet bírni.

Pádár Krisztiánnak továbbra is játszania kell az orosz bajnokságban Forrás: Origo

Nagyobb baj, hogy nem tudni, mi lesz a Bajnokok Ligájával. Mi ugyanis csak a negyeddöntő első meccsét tudtuk lejátszani az olasz Perugia ellen, a visszavágóra már nem utaztunk el Olaszországba.

mondta a kiváló játékos.

Az Orosz Röplabda Szövetség éppen a mai napon, kedden értesítette a csapatokat, hogy nem szünteti be a bajnokságot. A nőknél tehát megrendezik az 1-4. helyért zajló rájátszást, a férfiak most a legjobb hat közé jutásért játszanak, utána pedig jön a FINAL 6.

Az európai helyzethez képest Oroszország jobban áll a koronavírus elleni harcban. Mindazonáltal teljesen érthetetlen, hogy az orosz röplabdasport irányítói miért nem állították le a bajnokságot. A csapatoknak rengeteget kell repülniük. A Novej Urengoj együttese például nem magángéppel, hanem az Aeroflot, vagy az S7 társaság menetrendszerinti járataival utazik.